Πάτησε γκάζι η βρετανική οικονομία τον Μάρτιο

Με 2,1% έτρεξε η βρετανική οικονομία τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, ανεβάζοντας ταχύτητα. Η ανάπτυξη οφείλεται στον τομέα λιανικής, την επανέναρξη των σχολείων και τον κατασκευαστικό τομέα. Τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,5% καθώς οι εθνικοί περιορισμοί συνέχισαν να επιβαρύνουν τη δραστηριότητα. Οι αναλυτές ανέμεναν μεγαλύτερη συρρίκνωση, κατά 1,7%.

Γερμανία: Ανοδικά κινείται ο πληθωρισμός

Ανοδο κατά 2,1% σημείωσαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τη Στατιστική Αρχή (Destatis), ο πληθωρισμός σε μηνιαία βάση διαμορφώθηκε στο 0,5%. Τον Μάρτιο, ο εναρμονισμένος δείκτης ήταν στο 2% σε ετήσια βάση και στο 0,5% σε μηνιαία. Ο στόχος της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη είναι κοντά αλλά χαμηλότερα από το 2%.

Μειωμένες οι πωλήσεις της Tesla στην Κίνα

Η Tesla πούλησε 25.845 οχήματα κατασκευασμένα στην Κίνα τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας πτώση κατά 27% σε σύγκριση με τον Μάρτιο σύμφωνα με στοιχεία της χώρας. Η μείωση των πωλήσεων ήρθε εν μέσω συνολικής πτώσης 12% από μήνα σε μήνα τον Απρίλιο για επιβατικά αυτοκίνητα στην Κίνα. Τα στοιχεία αφορούν μόνο ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Η Tesla πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους $3 δισ. στην Κίνα κατά το α’ τρίμηνο.

Μικρή αύξηση εσόδων για την Commerzbank

Η Commerzbank βελτίωσε τις προοπτικές εσόδων της για το έτος, μετά από τα κέρδη που κατέγραψε στο α΄ τρίμηνο. Η γερμανική τράπεζα αναμένει τώρα μικρή αύξηση των εσόδων αυτό το έτος, ενώ προηγουμένως ανέμενε μικρή πτώση. Τα κέρδη της τράπεζας στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 133 εκατ. ευρώ, έναντι των ζημιών 291 εκατ. ευρώ πριν από έναν χρόνο. Τα έσοδα αυξήθηκαν σχεδόν 35% στα 2,49 δισ. ευρώ.