Αλλος ένας σύντροφος έτρεξε να υπερασπιστεί τα αχτσιογλικά λεγόμενα. Ο Γιώργος Κυρίτσης, λοιπόν, μας διαφώτισε υποστηρίζοντας ότι «το σχήμα "η κρίση ως ευκαιρία" αξιολογείται κάθε φορά με την απάντηση του ερωτήματος: "Ευκαιρία για ποιον και για ποιο πράγμα;"» - επικαλέστηκε δηλαδή την κλασική συριζαϊκή μανιέρα πως η πανδημία αποδείχθηκε ευκαιρία για την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της. Υπό το πρίσμα του, βέβαια, είναι και ευκαιρία για την κυβέρνηση να παίζει χωρίς αντίπαλο.

Μεταρρυθμιστές

Την πρώτη μέρα του Φόρουμ των Δελφών ο Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε στο κοινό για τον Ιωάννη Καποδίστρια. Η ομιλία του ήταν ένας διθύραμβος για τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας. Ακούγοντάς την κανείς δεν μπορούσε παρά να σκεφτεί πως ίσως κάτι έχει αλλάξει στα 200 χρόνια του έθνους, αφού οι λαϊκιστές δηλώνουν πια φαν των μεταρρυθμιστών. Ή έστω επειδή οι θιασώτες του λαϊκισμού έχουν καταλάβει ότι οι μεταρρυθμίσεις πουλάνε περισσότερο σήμερα.

Διδάγματα

«Υπάρχει ευτυχώς ο πρόσφατος εκλογικός θρίαμβος της Ιζαμπέλ Αγιούζο στην Ισπανία που έστειλε στα αζήτητα τους Podemos, τα παλαιά συνεταιράκια του ΣΥΡΙΖΑ. Δίδαγμα ότι στην άλλη άκρη της Μεσογείου έπαψαν να έχουν πέραση οι αριστερές γαλιφιές». Ετσι απάντησε ο Στέφανος Μάνος στον όψιμο τσιπρικό θαυμασμό για τον Μπάιντεν. Κατανοώ την ανάγκη να διαχωρίσει τη θέση του από τους συριζαίους που τον αγαπούν μετά τη Μήδεια. Ωστόσο, η Αγιούζο νίκησε υποσχόμενη ανοιχτά μπαρ στη χτυπημένη από τον κορωνοϊό Μαδρίτη - για να μην ξεχνιόμαστε.

Μοντέλο

Δεν θα μπω στην ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης για τη φωτογράφιση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην Ακρόπολη. Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών πήρε το ρίσκο που παίρνει κάθε μοντέλο που θέλει να είναι on top - όπως έλεγε και το τραγούδι των τίτλων του «GNTM». Εξ ου και στοιχηματίζω πως η Βίκυ Καγιά δεν θα τον ρωτούσε αν θέλει να γίνει μοντέλο ή να μείνει ο ωραίος της γειτονιάς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από