Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Ξεκινά σήμερα 10 Μαΐου το 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 15 Μαΐου. Για μία ακόμη χρονιά, και εφαρμόζοντας όλους τους ενδεδειγμένους κανόνες λειτουργίας και τα πρωτόκολλα ασφαλείας, το Φόρουμ πραγματοποιείται σε υβριδική μορφή, καθώς περισσότεροι από 1.000 καλεσμένοι ομιλητές από 42 χώρες θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις με φυσική και διαδικτυακή συμμετοχή. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται το Φόρουμ των Δελφών, θα κάνει την εισαγωγική ομιλία, ενώ στη συνέχεια η πρόεδρος της Εσθονίας Kersti Kaljulaid και η πρόεδρος της Σλοβακίας Zuzana Čaputová θα απευθύνουν στο κοινό του Φόρουμ των Δελφών διαδικτυακό χαιρετισμό. Το φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών έχει την τιμή να φιλοξενήσει υψηλούς προσκεκλημένους που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προκειμένου να παρευρεθούν και να συζητήσουν απευθείας στα ειδικά διαμορφωμένα στούντιο του Ζαππείου. Ηγέτες χωρών όπως οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, της Σλοβενίας Janez Janša, του Μαυροβουνίου Zdravko Krivokapić, της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, ο πρόεδρος της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Milorad Dodik, ο έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τόνι Μπλερ, λαμβάνουν μέρος με φυσική παρουσία στις σημαντικές συζητήσεις που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του εξαήμερου Φόρουμ.

2o Ετήσιο Συμπόσιο του Κέντρου Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία: Το Κέντρο Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία σάς προσκαλεί στο 2ο Συμπόσιο Δημιουργικής Ηγεσίας με θέμα «Μετουσιώνοντας την Παράδοση σε Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία». Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή στις 13 Μαΐου 2021 και θα μεταδοθεί απευθείας μέσω livestream από τον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το θέμα του φετινού Συμποσίου του Κέντρου Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία είναι αφιερωμένο στην ανάδειξη των δημιουργικών πρακτικών που επιτρέπουν στην ελληνική επιχείρηση να αξιοποιήσει την παράδοση ως μοχλό ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας. Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει διακεκριμένους ομιλητές από κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία στα αγγλικά.

Διεθνής Εκθεση Δομικών Μηχανημάτων, bauma 2022: Για τις 24-30 Οκτωβρίου 2022 μεταφέρεται η μεγαλύτερη Διεθνής Εκθεση Δομικών Μηχανημάτων, bauma 2022. Η bauma διοργανώνεται κάθε τρία χρόνια από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Μονάχου. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την bauma 2022 να επικοινωνήσει με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 210 6419.037, καθώς και να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της έκθεσης www.bauma.de και την ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: www.german-fairs.gr.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από