Διαδικτυακή ενημέρωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Αύριο Τετάρτη 14 Απριλίου (11.00-12.00 ώρα Ελλάδας) η Υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διοργανώνει ενημέρωση Τύπου σχετικά με τις τελευταίες εκθέσεις του ΕΚ για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Οι ευρωβουλευτές Axel Voss (ΕΛΚ, Γερμανία), Iban Garcia Del Blanco (Σ&Δ, Ισπανία) και Deirdre Clune (ΕΛΚ, Ιρλανδία) θα παρουσιάσουν στους δημοσιογράφους την τελευταία έκθεση του ΕΚ και τις προσδοκίες του Κοινοβουλίου για την επερχόμενη νομοθεσία, που αναμένεται να προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 21 Απριλίου. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

ΙΟΒΕ: Το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) σε συνεργασία με την Athens Metropolitan Expo ΑΕ πραγματοποιεί συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της μελέτης «Η συμβολή του Metropolitan Expo στην ελληνική οικονομία». Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 14 Απριλίου 2021 (13.00-14.00). Την παρουσίαση της μελέτης θα κάνει ο Svetoslav Danchev, επικεφαλής Μικροοικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής, ΙΟΒΕ, ενώ στη συζήτηση που θα ακολουθήσει για τον εκθεσιακό και συνεδριακό τουρισμό και τον ρόλο του στην ελληνική οικονομία θα συμμετάσχουν οι: Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού, Γιάννης Παράσχης, CEO Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Αλέξης Λαγουδάκης, διευθύνων σύμβουλος Athens Metropolitan Expo, Νίκος Βέττας, γενικός διευθυντής ΙΟΒΕ και καθηγητής ΟΠΑ.

Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Διαπραγματεύσεων Athens Negotiations Tournament: Στις 8 Μαΐου και για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα φοιτητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Κύπρου θα γίνουν πρωταγωνιστές σε real time διαπραγματεύσεις. Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία του Τμηìματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος του διαγωνισμού είναι να αποτελέσει τον ετήσιο χώρο συνάντησης φοιτητών ανά την Ελλάδα και τον κόσμο για την επίλυση διαφορών και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δεξιότητας που αποτελεί προϋπόθεση προσαρμογής και ευημερίας στην 4η βιομηχανική επανάσταση. Οι ενδιαφεροìμενες ομαìδες μπορούν να υποβαìλουν την αίτηση συμμετοχής τους έως τις 18 Απριλίου 2021 στην ιστοσελίδα της διοργαìνωσης: www.ant.aueb.gr. Για περισσοìτερες πληροφορίες: www.ant.aueb.gr.

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Τη δυνατότητα οργάνωσης Ελληνικού Ομαδικού Περιπτέρου στnν iΕΝΑ, τη Διεθνή Εκθεση για Ιδέες, Εφευρέσεις και Νέα Προϊόντα, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Νυρεμβέργη από 4 έως 7 Νοεμβρίου 2021, προσφέρει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Οι εφευρέσεις που θα φιλοξενηθούν στην iΕΝΑ αναμένεται να ξεπεράσουν τις 800, προερχόμενες από 30 εθνικές αγορές. Για περισσότερες πληροφορίες στην ειδική ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις http://www.german-fairs.gr/alles-ektheseis/iena/, καθώς και στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.iena.de ή για επικοινωνία στο τηλ. 210-6419.028 και στο e-mail: s.theofanidou@ahk.com.gr.