Ο συριζαίος Θεόφιλος Ξανθόπουλος προσέφερε με χθεσινή του ανακοίνωση δωρεάν μαθήματα πολιτικής επικοινωνίας στον πολιτικό του αντίπαλο. Κατά τα γραφόμενά του η κυβέρνηση της ΝΔ όφειλε να καταγγείλει αμέσως τις αυταπόδεικτες πράξεις αστυνομικής αυθαιρεσίας, και να αναλάβει πρωτοβουλίες για την πλήρη διαλεύκανσή τους και την τιμωρία των υπευθύνων. Η αλήθεια είναι πως μέχρι κι ένας ρούκι spin doctor, που απλά έχει δει «Borgen», τα ίδια θα πρότεινε – αφού είναι τα στοιχειώδη.    

Κάλεσμα   

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απηύθυνε με ανακοίνωσή του κάλεσμα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να συντονίσουν τις δράσεις τους «υπέρ της δημοκρατικής νομιμότητας». Δεν θα μπω στις λεπτομέρειες των δύσκολων σχέσεων Κουμουνδούρου, Περισσού και Μαυρομματαίων. Ούτε θα σχολιάσω πόσο ειλικρινείς είναι οι βαρουφακικές προθέσεις. Οφείλω όμως να παρατηρήσω ότι χρειάζεται μεγάλο ταλέντο στη λανθασμένη διαχείριση μιας κατάστασης για να καταφέρεις να φέρεις κοντά αυτά τα τρία κόμματα της Αριστεράς.    

Ψυχολογία   

Για τον Μανώλη Δερμιτζάκη «η πανδημία έχει ξεφύγει επειδή όλα είναι κλειστά. Επειδή έχει γίνει περιορισμός όλων των δραστηριοτήτων, ο κόσμος βρίσκει διεξόδους σε δραστηριότητες σε μη συντεταγμένο περιβάλλον με αποτέλεσμα τη μετάδοση». Δεν είναι απαραίτητο το διδακτορικό στην ψυχολογία για να καταλάβει κανείς πως όταν περιορίζεις την ελευθερία πάρα πολύ και για πολύ καιρό, δεν θα έχεις τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.    

Δουλειά    

Προφανώς δεν ήταν έκπληξη ότι βγήκαν να υπερασπιστούν τους άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ για όσα έγιναν στην Πλατεία Νέας Σμύρνης ο Κώστας Κυρανάκης ή η Σοφία Βούλτεψη. Στην περίπτωση του πουλέν της Δεξιάς θα έλεγα ότι δεν εξεπλάγην ούτε από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του νεαρού. Οταν ανοίξει θέση στο γραφείο Τύπου της ΓΑΔΑ θα τη διεκδικήσει με αξιώσεις – πρόκειται για μια δουλειά που θα την κάνει καλύτερα από αυτή του βουλευτή, άλλωστε.