Φωτιές ανάβει στη Λίβερπουλ δημοσίευμα της «Bild», σύμφωνα με το οποίο ο Γιούργκεν Κλοπ είναι πιθανόν να αποχωρήσει από το Ανφιλντ του χρόνου το καλοκαίρι, δύο χρόνια νωρίτερα απ’ ό,τι προβλέπει το συμβόλαιό του, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Γιόαχιμ Λεβ ως εκλέκτορας της Εθνικής Γερμανίας.

Η γερμανική εφημερίδα δίνει 68% πιθανότητες ο Κλοπ να είναι ο επόμενος ομοσπονδιακός προπονητής της Γερμανίας μετά το Μουντιάλ του Κατάρ, το 2022. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο προπονητής των πρωταθλητών Αγγλίας είναι ξεκάθαρος στα σχέδιά του να επιστρέψει στη χώρα του και η χρονική συγκυρία θα του επιτρέψει να φύγει από το Ανφιλντ το επόμενο καλοκαίρι προκειμένου να ξεκουραστεί έξι μήνες πριν αναλάβει τον νέο του ρόλο, στις αρχές του 2023.

Επιπλέον κίνητρο για τον Κλοπ θεωρείται το γεγονός ότι η Γερμανία θα φιλοξενήσει το 2024 το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οι φήμες για το μέλλον του Κλοπ στη Λίβερπουλ έχουν φουντώσει το τελευταίο διάστημα, λόγω της αγωνιστικής κατάρρευσης των Κόκκινων και των προστριβών που υπάρχουν στα αποδυτήρια.

Παραμονή του αγώνα με τη Λειψία για το Τσάμπιονς Λιγκ ο Κλοπ αναγκάστηκε να διαψεύσει τα σενάρια περί αποχώρησής του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν χρειάζομαι διάλειμμα. Είμαι γεμάτος ενέργεια. Βλέπω μια ενδιαφέρουσα πρόκληση. Θα το λύσουμε το θέμα παίζοντας ποδόσφαιρο. Θα το λύσουμε μαζί παλεύοντας, αυτό είναι το πλάνο. Κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί για μένα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΣΜΗΣ