Η μεγαλύτερη έκπληξη της φετινής Πρέμιερ Λιγκ είναι γεγονός. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, μία από τις χειρότερες ομάδες στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος με βάση τη συγκομιδή των βαθμών της ύστερα από 20 αγώνες, η οποία είναι βεβαίως ουραγός στη βαθμολογία, νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ με 2-1. Είναι μόλις η δεύτερη νίκη των Λεπίδων φέτος και η πρώτη έπειτα από 48 χρόνια στην έδρα των Κόκκινων Διαβόλων, οι οποίοι προέρχονταν από ένα σερί 13 αήττητων αγώνων.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως οι σκόρερ της Σέφιλντ, Κιν Μπράιαν και Ολιβερ Μπιρκ, πέτυχαν τα πρώτα τους γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ. Η ήττα της Γιουνάιτεντ την καθήλωσε στη δεύτερη θέση, έναν βαθμό πίσω από τη Σίτι, η οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η πρώτη παρουσία του Τόμας Τούχελ στον πάγκο της Τσέλσι δεν στάθηκε ικανή να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα των Μπλε. Η λονδρέζικη ομάδα παραχώρησε λευκή ισοπαλία στη Γουλβς παρά τις 820 επιτυχημένες πάσες που αντάλλαξαν οι παίκτες της – που αποτελεί φετινό ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ – και το 78,9% κατοχή μπάλας και πλέον έφτασε τα έξι παιχνίδια στα οποία μετρά μόλις μία νίκη.

Ο Τούχελ αιφνιδίασε στην πρώτη επιλογή παικτών καθώς άφησε εκτός ενδεκάδας τους Τίμο Βέρνερ, Πούλισιτς και Μάουντ. «Το παιχνίδι μού έδωσε ένα καλό συναίσθημα για το μέλλον» παρατήρησε ο Γερμανός. Το Στάμφορντ Μπριτζ ήταν γεμάτο με πανό με μηνύματα συμπαράστασης προς τον Φρανκ Λάμπαρντ που απομακρύνθηκε τη Δευτέρα από τον πάγκο της Τσέλσι.

Επίσης, Εβερτον-Λέστερ 1-1, Μπέρνλι-Αστον Βίλα 3-2, Μπράιτον-Φούλαμ 0-0.