Περί τα 70 εκατομμύρια δολλάρια έχει δαπανήσει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα για την κατασκευή του βιομηχανικού συγκροτήματος στην Θεσσαλονίκη η ESSO-PAPPAS. Σ’ αυτή την ανακοίνωση προέβη χθες ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας κ. Τομ Πάππας σε κλιμάκιο 15 υπουργών και τον Πρόεδρο της Βουλής. Επίσης είπε ότι περισσότεροι από 1.000 Ελληνες εργάτες έχουν βρη δουλειά στα υπό εκτέλεση έργα του βιομηχανικού συγκροτήματος. Τέσσερα εργοστάσια (διυλιστήριο, χαλυβουργείο, αμμωνίας, πετροχημικών) θα είναι έτοιμα, ως ελπίζεται, μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο. Τα υπόλοιπα θα έχουν περατωθή το αργότερο μέχρι τέλους του πρώτου εξαμήνου 1966. Ο κ. Πάππας ετόνισε ότι το 95% της παραγωγής της βιομηχανίας αυτής θα εξάγεται, γεγονός τεραστίας σημασίας για το συναλλαγματικό ισοζύγιο της χώρας.

ΕΚΑΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΤΑ «ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ»

Με την προσθήκη τριών νέων κρατών-μελών, οι χώρες που εκπροσωπούνται στα Ηνωμένα Εθνη ανήλθαν ήδη σε 115. Κατά τη διάρκεια συντόμου τελετής χθες στην έδρα του διεθνούς οργανισμού ανυψώθηκαν οι σημαίες της νήσου Μάλτας, της Ζάμπια (πρώην βόρειος Ροδεσία) και της Μαλάουϊ (πρώην Νυσσαλάνδης). Πρόκειται περί κρατών που απέκτησαν προσφάτως την ανεξαρτησία τους.

2.000.000 ΙΝΔΟΙ ΣΤΗ ΒΟΜΒΑΗ ΑΠΟΘΕΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΠΑΥΛΟ

Δύο εκατομμύρια Ινδών επευφήμησαν ενθουσιωδώς τον Πάπα όταν έφθασε χθες στην Βομβάη, για να παραστή στο συνέδριο ευχαριστιών των Καθολικών. Ο πρωθυπουργός κ. Σάστρι και ο Ινδός αντιπρόεδρος τον υπεδέχθησαν στο αεροδρόμιο. Σε συνέχεια ο αρχηγός της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, αφού υπεγράμμισε ότι ήλθε στην Ασία ως προσκυνητής αγάπης και ειρήνης επέβη ανοικτού αυτοκινήτου και κατευθύνθηκε προς το κέντρο της πόλεως. Στον Ποντίφικα, που θα παραμείνη στην Βομβάη επί τετραήμερο, προσεφέρθη «γιρλάντα» από κόκκινα και λευκά τριαντάφυλλα, σύμφωνα με το ινδικό έθιμο.

Απροσδόκητα του 24ώρου

Αθηναϊκό πρωινό φρέσκο-φρέσκο. Πολύς κόσμος στην αφετηρία των λεωφορείων στην Κυψέλη. Φτάνει το λεωφορείο, και μερικοί νεαροί ξεφεύγουν από την «ουρά» και επιβιβάζονται πρώτοι και καλύτεροι. Το λεωφορείο φεύγει, έρχεται άλλο, η ιστορία επαναλαμβάνεται και ο γεροντάκος που κάθεται από ώρα στη σειρά, χωρίς να κατορθώνη να μπη στο αυτοκίνητο, παρατηρεί: «Μέχρι  τώρα ήξερα πως τα γαϊδούρια έχουν ουρά. Σήμερα έμαθα πως και οι «ουρές» έχουν γαϊδούρια!».