Έντυπη Έκδοση
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου του tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Αν είστε συνδρομητής μπορείτε να συνδεθείτε από εδώ:
Σύνδεση μέλους
Αν θέλετε να γίνετε συνδρομητής μπορείτε να αποκτήσετε τη συνδρομή σας εδώ:
Εγγραφή μέλους
Υποπτος για ανθρωποκτονία και εγκληματική αμέλεια θεωρείται ο γιατρός και στενός φίλος του Ντιέγκο Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε.
Τριάντα αστυνομικοί πραγματοποίησαν χθες το πρωί έφοδο στο σπίτι και το γραφείο του Λούκε έπειτα από σχετική εισαγγελική εντολή στο πλαίσιο των ερευνών για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του Πίμπε ντε Ορο.
Ο 39χρονος Λούκε βρίσκεται στο στόχαστρο του κλειστού κύκλου της οικογένειας του Μαραντόνα, κυρίως των τριών αναγνωρισμένων θυγατέρων του, Ντάλμα, Τζιανίνα και Τζάλμα.
Στόχος της έρευνας είναι να εντοπιστεί το ιατρικό ιστορικό του Ντιέγκο που διατηρούσε στο αρχείο του ο Λούκε και να απαντηθούν ερωτήματα όπως γιατί δεν υπήρχε γιατρός και ασθενοφόρο στο σπίτι του Μαραντόνα και τι φάρμακα λάμβανε τους τελευταίους μήνες και κατά τη νοσηλεία του στις κλινικές Ιπένσα και Ολιβος. Θα αναζητηθούν επίσης μέσω των κλήσεων του κινητού τηλεφώνου του οι τελευταίες επαφές του πριν από τον θάνατο του Μαραντόνα.
«Βάσει των στοιχείων που συλλέχθηκαν κρίθηκε απαραίτητο να ζητηθεί να γίνουν έρευνες στο σπίτι και το γραφείο του γιατρού Λούκε. Αν διαπιστωθούν παρατυπίες κατά τη νοσηλεία του Μαραντόνα θα μπορούσε να ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία», δήλωσε δικαστική πηγή στην εφημερίδα «Λα Νασιόν».
Οι ερευνητές θέλουν να διαπιστώσουν εάν ο Λούκε ήταν υπεύθυνος για τη φροντίδα του Μαραντόνα, πόσο συχνά πήγαινε στο σπίτι για να ελέγξει τον ασθενή του.
Σύμφωνα με την «Κλαρίν», πριν υπογράψει ο Λούκε το εξιτήριο του Μαραντόνα η ψυχίατρος Αγουστίνα Κοσάτσοφ ζήτησε να υπάρχει στο σπίτι του ασθενούς μόνιμη παρουσία νευρολόγου και ενός γιατρού, συν ένα ασθενοφόρο με απινιδωτή.
Η Κοσάτσοφ ήταν μαζί με τον ψυχολόγο Κάρλος Ντίας αυτοί που βρήκαν νεκρό του Μαραντόνα το πρωί της περασμένης Τετάρτης. Από τις έρευνες που έγιναν δεν βρέθηκε απινιδωτής ενώ μια νοσοκόμα έδωσε το φιλί της ζωής στον Μαραντόνα προσπαθώντας να τον επαναφέρει.
Κουράστηκε
Ο επί πολλά χρόνια γιατρός του Μαραντόνα, Αλφρέδο Καέ, δήλωσε χθες πως «ήταν ασυνήθιστος ο
τρόπος που πέθανε. Επρεπε να υπάρχει μόνιμα ένας γιατρός στο δωμάτιο του Ντιέγκο». Ο Καέ ήταν από τους πρώτους που είχαν προειδοποιήσει ότι ο Μαραντόνα δεν έπρεπε να βγει από την κλινική.
Από τις καταθέσεις προκύπτει πως η τελευταία φορά που ο Λούκε επισκέφτηκε τον Μαραντόνα στο σπίτι του ήταν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, τρεις ημέρες πριν από τον θάνατό του. Μία από τις νοσοκόμες κατέθεσε στις δικαστικές Αρχές πως στις 19 Νοεμβρίου ο Μαραντόνα έβρισε τον γιατρό, τον πέταξε έξω και του έδωσε μία «σπρωξιά». Η επί δέκα χρόνια μαγείρισσά του Ρομίνα Μιλάγκρος «Μονόνα» Ροντρίγκες, την οποία ο Μαραντόνα θεωρούσε δεύτερη μητέρα του, κατέθεσε επίσης πως ήταν συνηθισμένες τέτοιες συμπεριφορές από τον Πίμπε ντε Ορο προς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που βρισκόταν ο Μαραντόνα όταν ξεκίνησε η τελευταία και όπως αποδείχτηκε μοιραία περιπέτεια της υγείας του ήταν η απόπειρά του να δραπετεύσει από το νοσοκομείο μετά τη χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι. Περιμένοντας να πάρει εξιτήριο που καθυστέρησε λόγω της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε στην κλινική Olivos για την αφαίρεση αιματώματος από το κεφάλι, ο Μαραντόνα είχε φανταστεί ένα σχέδιο διαφυγής μεταξύ των ύπνων, λόγω καταστολής. Ζήτησε να ανταλλάξει ρούχα με το άτομο που τον φρόντιζε και να φύγει από το δωμάτιο. Αντιμέτωπος με την άρνηση, ο Ντιέγκο σκέφτηκε δυνατά, περιμένοντας μια απάντηση:
n Τι θα κάνατε αν ήσασταν Μαραντόνα.
n Η αλήθεια είναι πως δεν θα ήθελα να είμαι Μαραντόνα ούτε για ένα δευτερόλεπτο.
n Το ίδιο συμβαίνει και με μένα. Θα ήθελα να πάρω διακοπές από τον Μαραντόνα. Ο Ντιέγκο είχε κουραστεί να είναι Μαραντόνα.
Οι... διεκδικητές
Οχι όμως κι αυτοί που διεκδικούν μερίδιο από τη φήμη του. Δύο ημέρες μετά τον θάνατό του ένας νεαρός άνδρας από τη Λα Πλάτα, ονόματι Σαντιάγο Λάρα, υποστηρίζει πως είναι γιος του Μαραντόνα και ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να γίνει εκταφή της σορού προκειμένου να ληφθεί δείγμα DNA και να επιβεβαιωθεί του λόγου το αληθές.
Οι γιατροί είχαν προβλέψει μία τέτοια εξέλιξη και πήραν δείγμα DNA από τη σορό του Μαραντόνα. Ακόμα όμως κι αν εμφανιστούν κι άλλοι διεκδικητές του ονόματός του και δεν επαρκεί το δείγμα, τότε θα ληφθεί DNA από τα άμεσα μέλη της οικογένειάς του.
Στο μεταξύ η νοσοκόμα Νταϊάνα Ζιζέλα Μαδρίτ, που είχε αναλάβει τη φροντίδα του Μαραντόνα και στη βάρδιά της βρέθηκε νεκρός, παραδέχτηκε πως ψευδομαρτύρησε έπειτα από πιέσεις που δέχτηκε από την εταιρεία που συνεργάζεται, ότι στις 9.30 το πρωί, λίγες ώρες πριν από τον θάνατό του, προσπάθησε να ελέγξει τις ζωτικές λειτουργίες του, αλλά δεν της το επέτρεψε ο ασθενής.