Τη διαβεβαίωση ότι οι αλυσίδες σουπερμάρκετ λαμβάνουν όλα τα μέτρα για την προστασία των νοικοκυριών από τον κορωνοϊό δίνει το Ινστιτούτο Ερευνας Λιανεμπορίου και Καταναλωτικών Αγαθών.

Το ΙΕΛΚΑ, που ουσιαστικά εκπροσωπεί τον κλάδο, με αφορμή τα δημοσιεύματα που θέλουν τα καταστήματα των σουπερμάρκετ να αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του COVID-19, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει ανυπόστατα τα όσα γράφονται για αυτό το θέμα. Μάλιστα, ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Μαχαίρας και ο γενικός διευθυντής Λευτέρης Κιοσές επικαλούνται τις τελευταίες δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και του μέλους της επιτροπής λοιμωξιολόγων Γκίκα Μαγιορκίνη, οι οποίοι επισημαίνουν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ή αποδείξεις για υπερμετάδοση του ιού.

«Θα θέλαμε να γνωρίζουν όλοι ότι οι αλυσίδες σουπερμάρκετ κάνουν τα πάντα προκειμένου τα ελληνικά νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή καταστήματα, σε ασφαλή προϊόντα, πάντα με επάρκεια προϊόντων», υπογραμμίζει το ΙΕΛΚΑ προσθέτοντας: «Τους τελευταίους μήνες οι αλυσίδες σουπερμάρκετ έχουν επωμιστεί κόστος για τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19 και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, το οποίο ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ».