«Δέκα χρόνια κρίση, τρία μνημόνια και μια πανδημία» είναι το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Λιαργκόβα, προέδρου του ΚΕΠΕ. Το βιβλίο αποτελεί επιστέγασμα σκέψεων, ερευνών, άρθρων στον Τύπο και σε ηλεκτρονικά μέσα, ομιλιών και συζητήσεων που έκανε τα τελευταία δέκα χρόνια με φοιτητές του στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, συνεργάτες του στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής αρχικά και στο ΚΕΠΕ αργότερα, βουλευτές όλων των κομμάτων στο ελληνικό Κοινοβούλιο, υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, εκπροσώπους του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου, του ΟΟΣΑ και με απλούς πολίτες.  

Το βιβλίο αποτελείται από εννέα ενότητες που έχουν ως κεντρικό ζήτημα την ελληνική οικονομία, τα Μνημόνια και τέλος τον κορωνοϊό. Εξετάζει τόσο την περίοδο πριν από την οικονομική κρίση του 2010, όσο και την αντίστοιχη κατά τη διάρκεια της κρίσης αλλά και μετά. Χρησιμοποιεί μια γλώσσα απλή και κατανοητή για τον αναγνώστη με πλήθος ερωτημάτων και διλημμάτων που γεννήθηκαν καθώς βίωναν οι Ελληνες τις συνέπειες της κρίσης. Απευθύνεται σε σπουδαστές, φοιτητές, ερευνητές, δημοσιογράφους, πολιτικούς και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο που θέλει να ενημερωθεί σφαιρικά για την ελληνική οικονομία και τα Μνημόνια.

Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας κατά την περίοδο 2013-2018 ήταν επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Σήμερα είναι καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και από τον Οκτώβριο του 2019 πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Εχει δημοσιεύσει περισσότερα από 100 άρθρα σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και έχει εκδώσει περισσότερα από 20 βιβλία.