Η βαυαρική φίρμα είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές συστημάτων πρόωσης για τους αθλητές που κάνουν το όνειρό τους – να πετάξουν – 

πραγματικότητα!

Φοράνε τη στολή του… Σπάιντερμαν, δένονται με μια ισχυρή μηχανή πρόωσης και κάνουν πτήσεις όπως τα αεροπλάνα, ό,τι δηλαδή μπορεί να κάνει ένα πουλί! Αυτό είναι το άθλημα wingsuit, που ουσιαστικά μπορεί να κάνει το όνειρο του ανθρώπου πραγματικότητα. Να πετάει! Είναι όντως ένα από τα αθλήματα που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη, αν και είναι το πιο επικίνδυνο extreme sport. Σήμερα, η BMW  εκμεταλλευόμενη την τεχνολογία ηλεκτροκίνησης της BMW i περνά πλέον και στον χώρο του συγκεκριμένου αθλήματος. Συγκεκριμένα, το BMW Group αναμένεται να παρουσιάσει το πρώτο ηλεκτρικό σύνολο πρόωσης για στολή. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό ηλεκτρικό σύνολο. Το πρωτοποριακό ηλεκτρικό σύνολο της BMW i σε συνεργασία με το στούντιο Designworks. Η πρώτη δοκιμή έγινε με έναν αυστριακό πιλότο, τον Πέτερ Σάλτζμαν. Στην παρθενική του πτήση με το Electrified Wingsuit της BMW i, ο αυστριακός αθλητής κατάφερε να πετάξει πάνω από τις κορυφές των Αλπεων με απόλυτη επιτυχία. Nα σημειωθεί ότι το BMW Group είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές αυτής της τεχνολογίας στον κόσμο, διαθέτοντας έρευνα και εξέλιξη, τεχνολογία παραγωγής και τη μεγαλύτερη γκάμα ηλεκτρικών κινητήριων συνόλων.

Εξέλιξη τριών ετών

Μάλιστα, για την εξέλιξη του συγκεκριμένου συστήματος χρειάστηκαν τρία χρόνια – από την αρχική ιδέα ενός wingsuit με ηλεκτρική πρόωση μέχρι το ντεμπούτο του συστήματος της BMW i στις Αυστριακές Αλπεις. Ο Πέτερ Σάλτζμαν, όντας έμπειρος στα εναέρια αθλήματα, έδινε συνεχώς τις τεχνικές λεπτομέρειες της στολής και του ηλεκτρικού προωθητικού συνόλου, ώστε να ληφθεί το καλύτερο αποτέλεσμα και να λυθούν πολλά προβλήματα που έχουν σχέση με την ενσωμάτωση του ηλεκτρικού συστήματος πρόωσης και της αεροδυναμικής.  Η μονάδα ισχύος του Ηλεκτρικού Wingsuit της BMW i αποτελείται από δύο έλικες από ανθρακονήματα, καθένας από τους οποίους αποδίδει ισχύ 7,5 kW με ρυθμό περιστροφής 25.000 σ.α.λ. περίπου. Η συνολική ισχύς του συστήματος πρόωσης είναι 15 kW και είναι διαθέσιμη για πέντε λεπτά περίπου. Το ηλεκτρικό σύστημα με τους διπλούς έλικες, το οποίο περιλαμβάνει και συσσωρευτή ενέργειας, ενσωματώθηκε στο μπροστινό τμήμα του wingsuit. Σημαντικό μέρος της εξέλιξης του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν οι δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα του Κέντρου Δοκιμών Αεροδυναμικής (ATC) του BMW Group στο Μόναχο.