Ο Μάρκους Ράσφορντ εκτός από ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής έχει αποδείξει πως είναι και μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Ο 22χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πρωταγωνιστεί όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και στην κοινωνική δραστηριότητα, και ο στόχος του είναι κανένα παιδί να μη μένει πεινασμένο.

Αγωνίζεται ώστε να παιδιά να μη μένουν νηστικά στα σχολεία, αλλά να έχουν γεύματα, από τη στιγμή που η οικογένειά τους έχει προβλήματα και δεν μπορεί να τα προσφέρει.

Οταν έκλεισαν τα σχολεία λόγω του κορωνοϊού, ο Ράσφορντ είχε στείλει γράμμα στο βρετανικό Κοινοβούλιο, κάνοντας έκκληση να παρέχονται γεύματα στα παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ο 22χρονος επιθετικός έδωσε τη μάχη εκείνη την περίοδο, μη διστάζοντας να παρουσιάσει και το δικό του πρόβλημα σε εκείνη την ηλικία, όταν η οικογένειά του έπαιρνε κουπόνια ώστε να έχουν τροφή τα παιδιά.

Ο Ράσφορντ μπορεί να έχει πλέον ένα καλό συμβόλαιο με τη Γιουνάιτεντ, όμως, δεν ξεχνάει το παρελθόν του και αυτό είναι ό,τι πιο σημαντικό για έναν άνθρωπο. Δεν δίστασε να συνεργαστεί με πρακτορείο διανομής τροφίμων, ώστε τα παιδιά των ευάλωτων οικογενειών να μη μένουν νηστικά. Τα κατάφερε.

Δεν ήταν λίγες οι εταιρείες που πείστηκαν σε αυτά που έλεγε και ενίσχυσαν την προσπάθεια. Πολλές τοπικές κοινότητες πίστεψαν στον αγώνα που έκανε και ενώθηκαν μαζί του σε μία κοινή προσπάθεια. Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να δεχτεί πως το 2020 υπάρχουν παιδιά στην Αγγλία που δεν έχουν να φάνε και κοιμούνται νηστικά. Προσπάθησε να πείσει τη βρετανική κυβέρνηση να στηρίξει το πρόγραμμα για δωρεάν γεύματα την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν θα κλείσουν τα σχολεία, αλλά δεν τα κατάφερε. Μπορεί οι πολιτικοί να τα μετρούν όλα σε λίρες, ωστόσο η κοινωνία τάχθηκε με το μέρος του. Οπως και πολλές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, που έσπευσαν να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια.