ΤΑΙΝΙΑ

Η Λίζα και η άλλη

MEGA, 22.00

Ενα φτωχοκόριτσο που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, η Λίζα (Αλίκη Βουγιουκλάκη), μοιάζει καταπληκτικά με τη Μήτση, κόρη του βιομήχανου Μικέ Γαβριήλογλου (Λάμπρος Κωνσταντάρας), η οποία το ‘χει σκάσει από το σπίτι της για να αποφύγει έναν ανεπιθύμητο γάμο. Του Ντίνου Δημόπουλου, με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Γιώργο Πάντζα, Παντελή Ζερβό. Παραγωγή: Ελλάδα, 1961 (97’) **1/2

ΣΕΙΡΕΣ

Πόλνταρκ

ΕΡΤ2 17.15

Η κατάσταση της υγείας του Χιου επιδεινώνεται στερώντας του τη δυνατότητα να εκλεγεί βουλευτής. Χάρη στην Καρολάιν και την Ντεμέλζα, ο θείος του Χιου, ο λόρδος Φάλμουθ, συμπράττει με τον σερ Φράνσις και υποστηρίζουν τον Ρος έναντι του Τζορτζ για τη θέση στο κοινοβούλιο. Η εκλογική αναμέτρηση καταλήγει σε θρίαμβο της δικαιοσύνης. Η Ντεμέλζα πρέπει να αποδεχθεί κάτι που έχει σχέση με τον Ρος, αλλά και για τα αδέλφια της ο δρόμος της αγάπης δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ευτυχισμένοι μαζί

Mega 21.00

Ο Διονύσης τσαντίζεται με τον Μάρκο και την Εύα, που από τη στιγμή που τα ξαναβρήκαν είναι όλο αγκαλιές και φιλιά. Ο Μάρκος αποφασίζει να φύγουν από το σπίτι. Προσπαθούν να βρουν κάπου να μείνουν και καταλήγουν προσωρινά στην αποθήκη της ταβέρνας. Ο Γιαννάκης έχει ένα πρόβλημα, είναι μαλακός ακόμη και με τα παιδιά που του επιτίθενται.

Lucifer

ΕΡΤ1 00.15

Η ένταση ανάμεσα στον Λούσιφερ και την Κλόι δυσκολεύει την έρευνά τους για τον θάνατο δύο ατόμων που υπήρξαν εραστές του Λούσιφερ. Εκείνος σταματά να κυνηγά την Κλόι λέγοντάς της ότι είναι ξεχωριστή και δεν του αξίζει και η Κλόι αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι μια απλή κατάκτηση για τον Λούσιφερ.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Κατόσκοποι του Χόλιγουντ

ΕΡΤ2 19.00

Οι αρχικατάσκοποι κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα και ιδιαίτερα σε περιόδους συγκρούσεων θεώρησαν πλεονεκτικό να προσλάβουν διασημότητες, οι οποίοι είχαν υψηλού επιπέδου και ισχυρούς «θαυμαστές» σε διάφορες βιομηχανίες, με εύκολη πρόσβαση σε πολιτικούς και υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους Στον απόηχο του Περλ Χάρμπορ, ο πρόεδρος Ρούζβελτ ίδρυσε τον Ιούνιο του 1942 το Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών (OSS), τον πρόδρομο της σημερινής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA). Στα Εθνικά Αρχεία ανακαλύπτουμε ότι διάσημα αστέρια του Χόλιγουντ, όπως ο Κάρι Γκραντ, η Μάρλεν Ντίτριχ, η Γκρέτα Γκάρμπο, η Ζοζεφίν Μπέικερ, ο Τζον Φορντ και πολλά άλλα ήταν κατάσκοποι για τους Συμμάχους και άλλαξαν την πορεία του πολέμου.