Στο κλείσιμο πέντε καταστημάτων της στην Αττική προχώρησε η αλυσίδα Βενέτης, ως απόρροια των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, «οι λόγοι που την υποχρεώνουν σε αυτή τη δυσάρεστη αλλά αναγκαία επιλογή είναι η εξάπλωση του ιού COVID-19, ο οποίος έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην αγορά και στη βιωσιμότητα των επιμέρους καταστημάτων». Προσθέτει μάλιστα ότι στην απόφασή της αυτή οδηγήθηκε και από την «αδικαιολόγητη άρνηση ορισμένων ιδιοκτητών ακινήτων να αντιληφθούν τη σκληρή πραγματικότητα που επέβαλε σε όλους η απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών και να έλθουν σε καλόπιστη συνεννόηση με την εταιρεία για εύλογη μείωση των μισθωμάτων, για όσο διαρκεί η οξύτατη υγειονομική και οικονομική κρίση, αλλά αντίθετα εμμένουν στην είσπραξη των προ COVID-19 μισθωμάτων».

Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση η Βενέτης σημειώνει ότι στο μέλλον πρόκειται να αποχωρεί από τα καταστήματα εκείνα των οποίων «οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα, τηρώντας αδικαιολόγητα άτεγκτη στάση».