Δυτικοί διπλωματικοί κύκλοι θεωρούν την 2α Νοεμβρίου, κατά την οποία τερματίζεται η αναμέτρηση των κ.κ. Κάρτερ και Φορντ, σαν ημερομηνία δυνάμενη να επηρεάσει τόσο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσο και τις σχέσεις των δύο χωρών με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δυτικός διπλπωμάτης δήλωσε, σχετικά, τα εξής: Η Ελλάς προτιμά την εκλογή του κ. Κάρτερ, λόγω των ιδικών της συμφερόντων και της στάσεως αυτού έναντι της Τουρκίας. Οι Ελληνες αποδίδουν στην κυβέρνηση Φορντ και στην πολιτική του κ. Κίσσινγκερ τόσο τις τουρκικές σεισμικές έρευνες στα αμφισβητούμενα ύδατα του Αιγαίου, όσο και την ενίσχυση της τουρκικής αεροπορίας σε βάρος της Ελλάδος. Οι Ελληνες κατηγορούν την Αμερική ότι δεν προέβη σε καμμία προειδοποίηση προς την Τουρκία.

Η ΑΔΕΔΥ: Ανεπαρκής
η αύξηση 10%...!

Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη καταλήξει σε απόφαση για το ποσοστό αυξήσεως των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Τελείως ανεπαρκή θεωρεί η ΑΔΕΔΥ την, κατά μέσον όρο, 10% αύξηση στους μισθωτούς του Δημοσίου, που μελετάται από τους αρμοδίους. Κι αυτό γιατί το ύψος της αυξήσεως αυτής δεν παρέχει τις προϋποθέσεις εφαρμογής ενός στοιχειώδους ικανοποιητικού νέου μισθολογίου και δεν αποκαθιστά την απώλεια της αγοραστικής αξίας των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, λόγω της ανόδου του τιμαρίθμου. Τη διαφωνία μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των ενώσεων των δημοσίων υπαλλήλων για το νέο μισθολόγιο επιτείνει το γεγονός ότι οι πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών δεν δέχονται να ενσωματωθούν στους μισθούς τους τα διάφορα επιστημονικά επιδόματα, γιατί αυτό θα τους εξομοίωνε μισθολογικά με υπαλλήλους που διαθέτουν λιγώτερα τυπικά προσόντα.

Συζητείται σήμερα
αίτηση νομάρχη κατά σωματείου φιλοβασιλικού

Η αίτηση του νομάρχη Αττικής εναντίον της αποφάσεως του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία νομιμοποιήθηκε το σωματείο «Ελληνική Βασιλική Ενωση», θα συζητηθεί σήμερα. Στην εκδίκαση της εφέσεως θα τονισθεί μεταξύ άλλων ότι όλα τα βασιλικά σωματεία και οι βασιλικές ενώσεις έχουν ένα κοινό σκοπό: Την προπαρασκευή και την επιβολή της βασιλείας «διά βιαίας καταλύσεως» του Συντάγματος, αφού το ίδιο απαγορεύει οιανδήποτε μεταβολή του πολιτεύματος.

Δεν κάνουμε μάθημα
εκεί μέσα…

Τα χάλια του έχει το Δ' Νυκτερινό Γυμνάσιο Θηλέων στο Παγκράτι. Κτίριο, αίθουσες, κοινόχρηστοι χώροι, τα πάντα σε άθλια κατάσταση. Οι μαθήτριες κήρυξαν απεργία. Αρνούνται να μπουν στις «αίθουσες διδασκαλίας» υπερασπίζοντας το δικαίωμα της αρτιμέλειας και της υγείας τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από