ΜΗΤΡΩΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ. Το υπουργείο Ανάπτυξης κι Επενδύσεων προσκαλεί τα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) να υποβάλουν από σήμερα 26 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 αίτηση εγγραφής τους στο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Ελεγκτών (ΕΜΠΕ) και στο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών (ΕΜΠΑ).

Στο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Ελεγκτών (ΕΜΠΕ) εγγράφονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής τους στα όργανα ελέγχου των ιδιωτικών επενδύσεων, οι οποίες έχουν υπαχθεί στους εκάστοτε αναπτυξιακούς νόμους.

Στο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών (ΕΜΠΑ) εγγράφονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις να αξιολογούν τα αιτήματα υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του ισχύοντος αναπτυξιακού νόμου.

Οι απαιτούμενες επαγγελματικές ειδικότητες των μελών και των δύο μητρώων αφορούν οικονομολόγους και μηχανικούς με ειδίκευση σε έργα πολιτικού μηχανικού και μηχανολόγου.

Στα μέλη που θα εγγραφούν, με μέριμνα της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και των δύο Επιμελητηρίων, θα πραγματοποιηθεί σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την άρτια εκτέλεση του έργου τους.

Τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά περιγράφονται στις οικείες προσκλήσεις του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι οποίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων www.ependyseis.gr και στις ιστοσελίδες των ΟΕΕ www.oe-e.gr και ΤΕΕ https://web.tee.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις https://eservices.oe-e.gr/oee/login.jsp του ΟΕΕ ή https://web.tee.gr/min-dev/ του ΤΕΕ (απαιτείται εγγραφή στις Ψηφιακές Υπηρεσίες), ανάλογα με το Επιμελητήριο εγγραφής τους.

ΗΜΕΡΙΔΑ. Ημερίδα με θέμα «Πολιτική προστασία: Νέες τεχνολογίες και εφαρμογές» διοργανώνει, ψηφιακά, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, με τη συμμετοχή στελεχών 13 γερμανικών επιχειρήσεων του τεχνολογικού κλάδου καθώς και καταξιωμένων ειδικών από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Τα επίκαιρα γεγονότα της εποχής στα θέματα υγείας, προστασίας και ασφάλειας και κυβερνοασφάλειας φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη ισχυρών μηχανισμών προστασίας και υπογραμμίζουν το ενδιαφέρον για την ημερίδα που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο με την υποστήριξη του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.

Η ημερίδα και οι Β2Β συναντήσεις απευθύνονται σε ελληνικές επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν στις υπηρεσίες/προϊόντα τους λύσεις προστασίας, ασφάλειας και πρόληψης, καθώς επίσης και σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και σε κάθε είδους νομική οντότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου www.german-chamber.gr, στην ενότητα Εκδηλώσεις, ή να επικοινωνούν στο τηλ. 2310-327.733/34. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται online δήλωση συμμετοχής έως τις 30 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από