Κάτι αλλάζει στην Μπαρτσελόνα ο Ρόναλντ Κούμαν. Το προχθεσινό 5-1 επί της Φερεντσβάρος, στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, έδειξε πολλά από τα νέα στοιχεία που έχει βάλει στην ομάδα ο ολλανδός τεχνικός, ο οποίος όμως συνέστησε υπομονή.

Ο Κούμαν δήλωσε χαρούμενος για την εμφάνιση των Μπλαουγκράνα, όμως έσπευσε να επισημάνει: «Εχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αυτή τη στιγμή, δεν μπορείτε να δείτε περισσότερα. Η ομάδα αυτή θα βελτιωθεί και έχει μέλλον. Απλά, χρειάζεται λίγο υπομονή και θα τη δείτε πώς θα αγωνίζεται σε λίγες εβδομάδες», υποσχέθηκε.

Ο Κούμαν αναφέρθηκε και στο clasico του Σαββάτου: «Δεν ανησυχώ. Είχαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και αυτό που θέλουμε να πιέζουμε συνέχεια, καθώς αν μειώσουμε την πίεση ο αντίπαλος θα μας δημιουργήσει προβλήματα. Ενα ακόμα βασικό στοιχείο είναι πως πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνεχή εξέλιξη που έχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές».

Ο ισπανικός Τύπος επεσήμανε κι ένα ακόμα στοιχείο: Η Μπαρτσελόνα του Κούμαν στην επιστροφή της στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά το εφιαλτικό βράδυ της Λισαβόνας με το 8-2 από από την Μπάγερν, είχε μέσο όρο ηλικίας στην αρχική ενδεκάδα 26,1 χρόνια. Το βράδυ της 14ης Αυγούστου, ο μέσος όρος ηλικίας ήταν 29,5, ο υψηλότερος στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δηλαδή διαφορά περισσότερη από τρία χρόνια…