Η γιορτή στα αστέρια. Αξία ανεκτίμητη. Το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός της χρονιάς άρχισε χθες – έστω εν μέσω πανδημίας – και ήδη από τα πρώτα παιχνίδια έδωσε άλλο χρώμα στη ζωή εκατομμυρίων πολιτών στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο.

Διότι το Τσάμπιονς Λιγκ, που απόψε κάνει πρεμιέρα και στην πατρίδα μας με τον πιο τακτικό του εκπρόσωπο τον Ολυμπιακό που φιλοξενεί τη Μαρσέιγ, αλλάζει προς το καλύτερο τη διάθεση πολλών ανθρώπων κάνοντάς τους κάθε Τρίτη και Τετάρτη να βάζουν στην άκρη τα προβλήματά τους, έστω για λίγο, και να ξεχνιούνται παρακολουθώντας θέαμα υψηλού επιπέδου ακόμα και χωρίς (στην πλειονότητα) θεατές στις εξέδρες.

Οι κορυφαίες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου συμμετέχουν σε αυτό το μεγάλο ραντεβού και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό με στόχο τη διάκριση και τη συνεχή καταξίωση.

Η διοργάνωση που άρχισε πειραματικά με τους δύο ομίλους των τεσσάρων ομάδων ο καθένας στο μακρινό 1991 και που μπήκε κανονικά στα σκαριά με τη σημερινή μορφή από την επόμενη περίοδο (1992-93), κοντεύει πλέον τα 30 χρόνια και όμως κάθε χρόνο τέτοια εποχή που ανοίγει τις πύλες της στις ομάδες η συγκίνηση παραμένει άσβεστη και ανεξίτηλη σαν την πρώτη φορά.

Σαν τον πρώτο παιδικό έρωτα, που όσα χρόνια και αν περάσουν δεν τον ξεχνάς ποτέ.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό το πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία τόσο των μόνιμων παρόντων των κορυφαίων κλαμπ της Ευρώπης (όπως η πολυνίκης Ρεάλ Μαδρίτης, η Γιουβέντους, η Λίβερπουλ, η κάτοχος του τίτλου Μπάγερν, η Μπαρτσελόνα) όσο και των ομάδων που είτε είναι πρωτάρες (όπως η Κράσνονταρ που απέκλεισε – δυστυχώς – τον ΠΑΟΚ) είτε επιστρέφουν μετά από πάρα πολλά χρόνια (όπως η Φερεντσβάρος που θα δώσει και πάλι το παρών στους ομίλους ύστερα από 25 έτη!).

Σαφώς η παρουσία κόσμου στις εξέδρες θα έδινε άλλο χρώμα, δεν συζητείται αυτό, αλλά παρακολουθώντας κανείς τον «καλπασμό» του κορωνοϊού παγκοσμίως καταλαβαίνει εύκολα ότι πάνω από όλα είναι η ασφάλεια των πολιτών.