Από τις αντιπάλους του ΠΑΟΚ, η Αϊντχόφεν και η Ομόνοια είναι – με βάση τους τιτλους – από τις πλέον σπουδαίες ομάδες στις χώρες τους, την Ολλανδία και την Κύπρο έστω και αν – αυτή τη δεδομένη στιγμή – δεν βρίσκονται στην καλύτερη φάση της ιστορίας τους.

Οσον αφορά στην ισπανική Γρανάδα είναι πρωτάρα μεν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά εξαιρετικά επικίνδυνη.

Η Αϊντχόφεν, που έχει στεφθεί ακόμα και πρωταθλήτρια Ευρώπης (1988) αναπολεί τα ένδοξα παλαιά χρόνια με το τελευταίο – από τα 24 συνολικά – πρωταθλήματα Ολλανδίας να έρχεται το 2018 και το τελευταίο – από τα 9 συνολικά – κύπελλα Ολλανδίας το 2012.

Στο ολλανδικό πρωτάθλημα μπορεί να μην άρχισε καλά τη σεζόν, όμως στους ομίλους του Γιουρόπα μπήκε σε ρυθμό… προπόνησης ξεπερνώντας άνετα – και μάλιστα εκτός έδρας – τα εμπόδια τόσο της σλοβένικης Μούρα (5-1) στον προκριματικό γύρο όσο και της πιο γνωστής νορβηγικής Ρόζενμποργκ (2-0) στα πλέι-οφ.

Ο γερμανός προπονητής της Ρότζερ Σμιντ προσπαθεί να αναδείξει νέα ταλέντα και του ολλανδικού ποδοσφαίρου όπου οι επιθετικοί Μάλεν και Γκάκπο και η προσπάθειά του έχει ενδιαφέρον.

Η Ομόνοια όπως έδειξε και με τον Ολυμπιακό είναι ένα ιδιαίτερα δεμένο σύνολο που είναι πολύ δύσκολο να δεχτεί γκολ αλλά και δύσκολα σκοράρει. Εφέτος θα έπαιρνε το πρωτάθλημα μετά από 10 χρόνια αλλά διεκόπη λόγο κορωνοϊού και δεν έγινε απονομή. Ο νορβηγός κόουτς Χένινγκ Μπεργκ έχει φτιάξει ένα πολύ δυνατό – αμυντικά – σύνολο που πέρασε τρεις νοκάουτ γύρους και με καλύτερους αντιπάλους (π.χ. Ερυθρός Αστέρας) πριν αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό ένα βήμα πριν από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Γρανάδα είναι η σταχτοπούτα του ομίλου αλλά… δαγκώνει αν δεν προσέξει ο αντίπαλός της και το βίωσαν στα προκριματικά η αλβανική Τέουτα (4-0), η γεωργιανή Λοκομοτίβ Τιφλίδας (2-0) αλλά και η σουηδική Μάλμε (3-1) στη μεγαλύτερη έκπληξη και με το παιχνίδι στη Σουηδία.

Γ.  Λ.