Σιδηροδρομικό έργο ύψους 573 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία ανέλαβε η Ακτωρ, ως επικεφαλής κοινοπραξίας (leader με ποσοστό 60%) με τις εταιρείες ALSTOM (20%) και ARCADA (20%).

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη στο Βουκουρέστι, μεταξύ του γενικού διευθυντή της Εθνικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων της Ρουμανίας (CFR), Ioan Pintea και του διευθύνοντος συμβούλου της Ακτωρ, Αλέξανδρου Εξάρχου, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού της Ρουμανίας, Ludovic Orban, του ρουμάνου υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Επικοινωνιών, Lucian Bode, του περιφερειακού διευθυντή της ΑΚΤΩΡ, Πάρι Καλλιτσάντση, καθώς και εκπροσώπων της αναδόχου κοινοπραξίας.

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση και την αναβάθμιση του τμήματος Apata - Cata= της σιδηροδρομικής γραμμής Brasov - Simeria, η οποία αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού διαδρόμου μεταφορών Ρήνου - Δούναβη. Προβλέπεται η εκτέλεση ενός ευρέως φάσματος σιδηροδρομικών εργασιών αναβάθμισης της ήδη ηλεκτροδοτούμενης γραμμής σε υποδομή και υπερδομή, μεταξύ των οποίων η κατασκευή νέων δομικών έργων (σιδηροδρομικές γέφυρες, σήραγγες και αποχετευτικοί αγωγοί). Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης της υπάρχουσας γραμμής, ανακατασκευής τριών σταθμών, εκσυγχρονισμού των τοπικών διασταυρώσεων, ηλεκτροδότησης, καθώς και αναβάθμισης των συστημάτων σηματοδότησης και επικοινωνιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από