Ενώ η δίκη για την τρομοκρατική επίθεση στο «Σαρλί Εμπντό» βρίσκεται σε εξέλιξη, ένα τηλεφώνημα ήρθε να προκαλέσει συναγερμό στο Παρίσι, όταν άγνωστος τηλεφώνησε για την ύπαρξη εκρηκτικών στον Πύργο του Αϊφελ. Μάρτυρες ανέφεραν συγχρόνως πως εμφανίστηκε ένας άγνωστος στην περιοχή του φημισμένου μνημείου και άρχισε να φωνάζει «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και να απειλεί πως θα ενεργοποιήσει εκρηκτικά. «Οι αστυνομικές Αρχές εκκένωσαν την περιοχή, η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Ενας άντρας απειλεί να ανατινάξει τα πάντα» έγραψε ένας δημοσιογράφος στον λογαριασμό του στο Twitter. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως και εκκένωσε το μνημείο και την ευρύτερη περιοχή για να αρχίσει εξονυχιστικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσει εάν η απειλή είχε βάση. Επειτα από έρευνες δύο ωρών, οι Αρχές ανακοίνωσαν πως δεν βρήκαν τίποτε επιλήψιμο και παρέδωσαν το μνημείο και πάλι στους επισκέπτες του.

Ο Πύργος του Αϊφελ είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή τουριστικά μέρη της γαλλικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τη διοίκησή του, το μνημείο δέχεται 6 με 7 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, ενώ το 2017 αποφασίστηκε να ενισχυθεί με ειδικά συστήματα ασφαλείας για την προστασία του ίδιου του μνημείου και των επισκεπτών του από τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις. Συνεχείς είναι επίσης οι περιπολίες από τις ομάδες ασφαλείας του μνημείου. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που το μνημείο έχει γίνει στόχος απειλών. Τον Ιούλιο του 2004, στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, ένα ανώνυμο τηλεφώνημα για επίθεση είχε και πάλι προκαλέσει την εκκένωση του αξιοθέατου με αποτέλεσμα 4.000 άτομα να υποχρεωθούν να το εγκαταλείψουν σε μόλις 40 λεπτά.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ