Και ξαφνικά η εθνική ομάδα γυρίζει μερικούς μήνες πίσω. Μπαίνει σε μονοπάτια που είχε μπει επί Αγγελου Αναστασιάδη, που τα αποδυτήρια «έβραζαν», που το πάλαι ποτέ οικογενειακό κλίμα είχε πάει περίπατο, που υπήρχαν στιγμές κατά τις οποίες έβλεπες τους παίκτες να μη… γουστάρουν να αγωνίζονται με το εθνόσημο. Πέρασε δύσκολα η Εθνική επί Αναστασιάδη, πληρώνοντας τη λάθος επιλογή μιας ΕΠΟ που αρνείται να λειτουργήσει με ποδοσφαιρική λογική. Το ίδιο έπραξε και τώρα.

Αν ο Φαν 'τ Σιπ έχει κάνει μια φορά λάθος που ανακοίνωσε μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης σε ιδιωτικό κανάλι την απόφασή του για τον Δημήτρη Σιόβα, οι άνθρωποι της ομοσπονδίας φέρουν ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες. Διότι αποκλείεται να μη γνώριζαν πως ο ομοσπονδιακός προπονητής θα προχωρήσει σε μια τέτοια ανακοίνωση μέσω των media. Αλλά κανείς δεν σκέφτηκε να τον σταματήσει, να τον συμβουλεύσει, να του πει πόσο unfair είναι μία τέτοια κίνηση από μέρους του. Ισως να σκέφτηκαν πως θα βγάλουν και την ευθύνη από πάνω τους. Πως όλοι θα ασχοληθούν με τον Ολλανδό και εκείνοι θα τη… βγάλουν καθαρή.

Είναι εγκληματικό ποδοσφαιρικά για μια ομοσπονδία να μη σκέφτεται πως το ορθό θα ήταν μια επίσημη ανακοίνωση από την ίδια που θα ενημερώνει για την απόφαση του προπονητή, κάνοντας λόγο φυσικά για πειθαρχικό παράπτωμα - αν αυτό πιστεύει ο Φαν 'τ Σιπ. Ή να μη σκέφτεται να δημοσιεύσει η ίδια μια επίσημη δήλωση του ομοσπονδιακού που θα εξηγεί τι συνέβη και ποια είναι η απόφασή του, μέσα από διαδικασίες που στις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες είναι αυτονόητες. Για την Ελλάδα, όμως, το πιο σωστό που βρήκαν να κάνουν ήταν το… λάθος. Να αφήσουν τον προπονητή να το ανακοινώσει μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης, που δεν έγινε καν στο κρατικό κανάλι. Και κάπως έτσι το κλίμα στα αποδυτήρια μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ, η καλή σχέση που έδειχνε να χτίζει ο Φαν 'τ Σιπ με τους παίκτες κινδυνεύει να πάει περίπατο και η Εθνική να πληρώσει ξανά τους αντιποδοσφαιρικούς χειρισμούς μιας… παρέας που διοικεί κατά τρόπο ερασιτεχνικό ένα ποδόσφαιρο επαγγελματικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από