ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ. Την απόφαση να διεξαχθεί διαδικτυακά η Διεθνής Τουριστική Εκθεση ITB Asia 2020, από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου 2020, όπως είχε προγραμματιστεί κανονικά, ανακοίνωσε ο Εκθεσιακός Οργανισμός του Βερολίνου, ο οποίος αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Οι λόγοι που οδήγησαν τους διοργανωτές της έκθεσης στη διαδικτυακή διεξαγωγή της ήταν η αβεβαιότητα αναφορικά με τους παγκόσμιους περιορισμούς ταξιδιών και η διασφάλιση της δημοσίας υγείας από τον COVID-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικτυακή ITB Asia θα φιλοξενηθεί σε μια νέα ανεπτυγμένη πλατφόρμα, γνωστή και ως ITB Community.

Οι εγγραφές για τους ενδιαφερομένους ξεκινούν από τις 12 Αυγούστου και είναι δωρεάν, ενώ όσοι υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής για το έτος 2021 θα λάβουν ένα εικονικό περίπτερο μαζί με αρκετά προνόμια για τη διαδικτυακή έκθεση του 2020.

Η ITB Asia πραγματοποιείται ετησίως στη Σιγκαπούρη και αποτελεί επέκταση της επιτυχημένης Διεθνούς Τουριστικής Εκθεσης ITB Berlin.

Κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί για πληροφορίες αναφορικά με όλες τις διοργανώσεις της ITB να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 210 64 19 037 ή να ανατρέχει στην ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: www.german-fairs.gr και στην ιστοσελίδα της έκθεσης: https://www.itb.com/

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Δράση «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου» δημοσίευσε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Η πρόσκληση απευθύνεται σε εργαζομένους και αφορά την ενδυνάμωση των επαγγελματικών προσόντων και ικανοτήτων τους, μέσω θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών και πιστοποίησης των προσόντων των ωφελουμένων που ολοκλήρωσαν την κατάρτιση με τίτλο «Στέλεχος εξυπηρέτησης πελατών και ανάδειξης τουριστικής εμπειρίας (Guest Experience Expert (GEE) in Tourism)».

Το επίδομα για την παρακολούθηση της θεωρητικής κατάρτισης ανέρχεται σε 400 ευρώ.

Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://training24.insete.gr/, έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς μοναδικό κριτήριο επιλογής αποτελεί η ημερομηνία και ώρα υποβολής της αίτησης, στο Πληροφοριακό Σύστημα Αιτήσεων.

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ. Ανοικτή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα είναι η δράση του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) «Περιβαλλοντικές υποδομές: ενίσχυση εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων», με προϋπολογισμό 40 εκατ. ευρώ.

H δράση στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων και νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα της ανακύκλωσης αποβλήτων και θα προβαίνουν σε εργασίες επεξεργασίας, ανάκτησης και αξιοποίησης αποβλήτων.