Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να αφήσει εκτός προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ τη Ρεάλ Μαδρίτης; Ναι, είναι η απάντηση. Και δεν ανήκει σε κάποιον τυχαίο, αλλά στον Γουέιν Ρούνι.

Πόσο εύκολο είναι όμως αυτό; Ιδιαίτερα όταν έχεις να αντιμετωπίσεις αυτή τη Ρεάλ Μαδρίτης, που, έστω και χωρίς τον Σέρχιο Ράμος, είναι ικανή για όλα. Με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της, δεν ξεμπλέκει κανένας αντίπαλος εύκολα.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά παρά τα προβλήματα δείχνει ικανή όχι μόνο να προκριθεί στο Final-8 αλλά και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Οι εμφανίσεις της Γιουβέντους στο ιταλικό πρωτάθλημα, παρά την κατάκτηση του ένατου συνεχόμενου τίτλου, έχουν δημιουργήσει αισιοδοξία και στη Λυών, που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν. Το ίδιο ισχύει και με τη Νάπολι του Τζενάρο Γκατούζο που ονειρεύεται να αφήσει εκτός την Μπαρτσελόνα και μάλιστα στο Καμπ Νου.

Πόσο εύκολα φαίνονται όλα αυτά; Καθόλου φυσικά. Στο Τσάμπιονς Λιγκ παίζει μεγάλο ρόλο, συνήθως, αυτό που λέμε «βαριά φανέλα». Και τέτοια διαθέτουν η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει πείσει πως μπορεί να τα καταφέρει. Δεν είναι, για παράδειγμα, Λίβερπουλ. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, βέβαια, ξέρει πως μπορεί να γίνει αυτό. Το έχει κάνει με την Μπαρτσελόνα των Μέσι, Τσάβι και Ινιέστα.

Από αυτούς τους τρεις, η προβληματική φέτος Μπαρτσελόνα διαθέτει μόνο τον Μέσι. Ολα τα μάτια θα είναι στραμμένα πάνω του το βράδυ του Σαββάτου.

Οπως, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στο Τορίνο, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο πορτογάλος άσος το έχει καταφέρει επίσης με τη Ρεάλ, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πολύ σωστά, οι αντίπαλοι των τριών αυτών ομάδων, έχουν τις φιλοδοξίες τους και, φυσικά, δικαιούνται να ονειρεύονται. Θα αναρωτηθείτε με το δίκιο σας. Μα ο Αγιαξ δεν άφησε πέρυσι εκτός Ρεάλ και Γιουβέντους. Ναι, αλλά κι αυτή η ομάδα διέθετε, επίσης, «βαριά φανέλα».