Γενάρης του 2018 ήταν που η ΑΕΚ είχε βγει στην αγορά για να βρει αριστερό μπακ. Η τελική της επιλογή; Ο Νίκλας Χουλτ, τον οποίο ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να διατηρήσει στο ρόστερ του μιας και βρισκόταν σε περίοδο… Μνημονίου, έφευγε από τη μία ομάδα της Αθήνας για να πάει στην άλλη. Τότε ο Εμάνουελ Ινσούα έπαιρνε… προαγωγή.

Από εναλλακτική λύση του Χουλτ στον Παναθηναϊκό γινόταν ο βασικός αριστερός μπακ. Δυόμισι χρόνια μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο Νίκλας Χουλτ δεν ανανέωσε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ και ο Ινσούα είναι έτοιμος να πάρει για δεύτερη φορά τη θέση του. Και να γίνει ο δεύτερος αριστερός μπακ που κάνει το ίδιο δρομολόγιο. Από τον Παναθηναϊκό στην ΑΕΚ. Ο Αργεντινός ήταν η δεύτερη επιλογή που «έπαιζε» δυνατά για την Ενωση, ο Μάσιμο Καρέρα είχε προκρίνει την περίπτωσή του και η ΑΕΚ έχει καταθέσει ήδη πρόταση προς την πλευρά του παίκτη, περιμένοντας την απάντησή του.

Ο Αργεντινός βρίσκεται μάλιστα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λευκάδα, όπου κάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές. Κάποιες «πηγές» αναφέρουν ότι είναι σε διαδικασία ανταλλαγής εγγράφων με την ΑΕΚ ώστε να κλείσει η συμφωνία για τριετές συμβόλαιο, που θα του αποφέρει περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ συνολικά. Με τις απαιτήσεις του να πέφτουν, σε σχέση με ό,τι ζητούσε στην πρώτη επαφή που έκανε.

Προσθηκών συνέχεια

Το μεταγραφικό… ντεμαράζ της ΑΕΚ περιλαμβάνει και το όνομα του Αλμοέζ Αλί, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μετακίνησής του στην Ενωση με τη μορφή δανεισμού από την Αλ Ντουχαΐλ για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο 24χρονος επιθετικός, που πέρσι είχε ψηφιστεί κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ασία αναμένεται άμεσα να έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας. Ο Αλί είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα του Κατάρ, με την οποία έχει 23 γκολ σε 43 παιχνίδια, ενώ πέρσι με την Αλ Ντουχαΐλ είχε έξι γκολ και έξι ασίστ σε 21 παιχνίδια.

Παράλληλα, παίκτης της ΑΕΚ είναι και ο 21χρονος επιθετικός, Παναγιώτης Ιατρούδης, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Εργοτέλη και υπέγραψε στην Ενωση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο Ιατρούδης ταλαιπωρήθηκε πέρσι από σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, με αποτέλεσμα να έχει μόλις πέντε συμμετοχές με τους Κρητικούς.