Στο 3,4% με 3,8% ορίστηκε το εύρος της απόδοσης του ομολόγου των 320 εκατ. ευρώ της Lamda Development, με το μεγαλύτερο μέρος των αντληθέντων κεφαλαίων να προορίζονται για τη χρηματοδότηση του πολυσύνθετου κι εμβληματικού επενδυτικού σχεδίου του Ελληνικού. Η δημόσια προσφορά των 320.000 ομολογιών ξεκίνησε σήμερα και θα λήξει στις 4 το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Ιουλίου, με την τιμή διάθεσης της καθεμίας να είναι στα 1.000 ευρώ. Οι ομολογίες κατά 30% θα διατεθούν σε ιδιώτες επενδυτές, ενώ 70% θα κατανεμηθεί μεταξύ ιδιωτών και επαγγελματιών επενδυτών.

Το μεγαλύτερο μέρος των αντληθέντων κεφαλαίων θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση των έργων της πρώτης πενταετίας στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, ενώ ποσό 81 εκατ. ευρώ θα δοθεί για την αποπληρωμή παλιότερου κοινοπρακτικού ομολόγου και συγκεκριμένα ανεξόφλητου υπολοίπου 89,1 εκατ. ευρώ.

Με την επιτυχή έκβαση της έκδοσης κλείνει και το σχήμα χρηματοδότησης ύψους 2 δισ. ευρώ για τα έργα της πρώτης πενταετίας. Οι πόροι για το έργο θα προέλθουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 650 εκατ. ευρώ, το κοινοπρακτικό δάνειο των 1,2 δισ. ευρώ, τα έσοδα των 400 εκατ. ευρώ από ενοίκια και πώληση κατοικιών κατά τη φάση της κατασκευής και τα 320 εκατ. ευρώ του ομολόγου.