Η ΑΕΚ μπορεί να μην είχε την απόδοση άλλων αγώνων, όμως κατάφερε να πετύχει τον σκοπό της και να πάρει τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Μια νίκη που της δίνει το δικαίωμα να ορίζει την τύχη της, όσον αφορά στην κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Η Ενωση θα τα παίξει όλα για όλα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που έρχεται, εκεί όπου θέλει τη νίκη για να πατήσει γερά στα πόδια της. Ο Μάσιμο Καρέρα τόνισε στις δηλώσεις του μετά το ματς πως αυτό που κρατάει από το χθεσινό ματς είναι οι τρεις βαθμοί. Μιας και όπως σημείωσε, στην παρούσα φάση, αυτό είναι που έχει σημασία.

O ιταλός τεχνικός παραδέχθηκε πως η ομάδα του δεν είχε την ένταση των προηγούμενων αγώνων και γενικώς αντιμετώπισε ζητήματα κατά τη διάρκεια του ματς. Ομως στο τέλος κατάφερε να φύγει από το γήπεδο με το ζητούμενο και πλέον να κοιτάζει το μεγάλο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Ηταν ένας αγώνας με υψηλή ένταση και υψηλό πρέσινγκ. Ηταν δύσκολο και για τις δυο ομάδες. Το σημαντικό είναι να κερδίζουμε. Είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Ειμαστε στην ΑΕΚ και το σημαντικό είναι να κερδίζουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε καλύτερα τον αγώνα, αν και δίναμε εύκολα κάποιες μπάλες στον αντίπαλο. Κάναμε λάθη και δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο στα προηγούμενα παιχνίδια. Ομως πετύχαμε τον στόχο μας, απέναντι σε έναν ικανό αντίπαλο. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, που επίσης θέλουμε να κερδίσουμε», ήταν το σχόλιο του προπονητή της ΑΕΚ.

«Διαφορά ποιότητας»

Από τη μεριά του ο συνεργάτης του Γιώργου Δώνη, Μάκης Αγγελίνας, στάθηκε στη διαφορά ποιότητας και λύσεων που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων, μιας και όπως είπε ήταν ο παράγοντας που έκανε τη διαφορά χθες. «Δεν κάναμε κακό παιχνίδι. Δεχθήκαμε γκολ, ισοφαρίσαμε και μπορούσαμε στις ευκαιρίες που είχαμε να σκοράρουμε ξανά. Επαιξαν και αρκετά νέα παιδιά. Επαιξε ρόλο και η διαφορά ποιότητας των παικτών των δύο ομάδων. Εμείς βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο. Δίνουμε ευκαιρίες σε πολλά παιδιά και είμαστε ικανοποιημένοι από το πώς ανταποκρίνονται. Δεν υπάρχει κανένα παράπονο από όποιον αγωνίστηκε», δήλωσε σχετικά.

Ο Σιμόες

Ο Αντρέ Σιμόες από την άλλη σημείωσε πως η ΑΕΚ έπαιξε με πάθος και αποφασιστικότητα και πήρε μια νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δυσκόλεψε όποια ομάδα κι αν βρήκε απέναντί του. «Προηγηθήκαμε, αποκτήσαμε ψυχολογία, θέλαμε να κερδίσουμε. Παίξαμε με πάθος και ψυχή και είμαστε δίκαιοι νικητές. Το θέλαμε πολύ αυτό το παιχνίδι. Δεν ήταν εύκολο να το κερδίσουμε. Ο αντίπαλός μας δυσκόλεψε πολύ όποια ομάδα κι αν βρήκε απέναντι. Το ίδιο έγινε και με εμάς. Ημασταν όμως αποφασισμένοι και στο τέλος τα καταφέραμε», είπε ο Σιμόες.