«Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο με όσους παίκτες έχουμε στη διάθεσή μας. Θυμίζω όμως ότι χρειαζόμαστε δύο παίκτες ισάξιους σε κάθε θέση».

Οσοι περίμεναν μετά το παιχνίδι στο Ηράκλειο (και τη νέα απώλεια βαθμών) τον Αμπέλ Φερέιρα, να αναλάβει την ευθύνη για την ισοπαλία έπεσαν έξω.

Ο πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε για μια ακόμα φορά με προοπτική το μέλλον, βλέποντας και ο ίδιος ότι η εφετινή χρονιά οδεύει μαθηματικά προς την πλήρη αποτυχία (απώλεια και της δεύτερης θέσης εκτός των τίτλων).

Εκτός των συνεχόμενων βαθμολογικών απωλειών, είναι η εικόνα του ΠΑΟΚ που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, όσο και αν κόντρα στον ΟΦΗ ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το κομβικό ντέρμπι με την ΑΕΚ όπου ηττήθηκε σχεδόν με κάτω τα χέρια.

Στον οργανισμό του Δικεφάλου του Βορρά, θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να πορευτεί η ομάδα και του χρόνου με τον Αμπέλ Φερέιρα, απλά προς το παρόν η διοίκηση δεν δείχνει διατεθειμένη να προχωρήσει σε λύση του συμβολαίου του, αλλά μάλλον να πάει μέχρι το τέλος της σεζόν σε λίγες μέρες και μετά να κάνει τον απολογισμό.

Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι ο Πορτογάλος (με βάση τις δηλώσεις του) κάνει τον… Κινέζο για το φλέγον θέμα του πάγκου, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο Φερέιρα έχει κλειστό συμβόλαιο και του χρόνου (κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει αν θέλει να τον αποδεσμεύσει να πληρώσει αδρά) και με βάση αυτό πορεύεται και μιλάει αρκετά και για το μέλλον και τους τίτλους που θέλει να διεκδικήσει του χρόνου με την ομάδα.

Είναι φανερό ότι θέλει να συνεχίσει και μάλιστα με τους δικούς του κανόνες (μεταγραφική ενίσχυση) θεωρώντας ότι θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του.

Κάτι τέτοιο είπαμε πολύ δύσκολα (έως απίθανο) θα συμβεί αλλά μέχρι να υπάρξει εξέλιξη ο Αμπέλ Φερέιρα, θα συνεχίσει – λογικά – να κάνει και προγραμματικές δηλώσεις για τη νέα σεζόν.