Σήμερα εκτός απροόπτου ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Ελληνικό. Η μέρα είναι ιστορική αφού η εμβληματική επένδυση που δρομολογείται και επίσημα, συμβολίζει όλα αυτά που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα. Η πανδημική κρίση φρέναρε την ανάπτυξη, μπλόκαρε την οικονομική και κοινωνική καθημερινότητα, έθεσε σε κίνδυνο τη ροή της ίδιας της ζωής. Αναπόφευκτα, παράλληλα με την απειλή της δημόσιας υγείας, πήγαν πίσω ένα σωρό επιτελικά σχέδια. Οι επενδύσεις, κομβικό και δομικό κομμάτι για την ανάταξη, την ανάπτυξη και την εξέλιξη της χώρας μας, επίσης πάγωσαν.

Σήμερα όμως η μέρα μπορεί να σηματοδοτήσει μια γενναία επανεκκίνηση. Η κυβέρνηση μπορεί να ξεδιπλώσει τον οδικό χάρτη της για επενδύσεις που θα μετασχηματίσουν την Ελλάδα. Καθυστερήσεις δεν χωρούν πια. Το πλαίσιο μπορεί να γίνει πιο ευνοϊκό, πιο θελκτικό για σοβαρούς επενδυτές χωρίς τον βραχνά της γραφειοκρατίας ή ιδεοληψίες χρόνων. Και οι επενδύσεις μπορούν να είναι η νέα μεταβλητή που με δυναμικό τρόπο θα αλλάξουν τον χάρτη.

Με νέες θέσεις εργασίας που θα ανασχέσουν το ρεύμα του brain drain. Με προοπτικές που θα σταθεροποιήσουν περαιτέρω τη χώρα μας και θα την καταστήσουν στον ευρωπαϊκό χάρτη ένα ελκυστικό πεδίο εργασίας, επιχειρηματικών ευκαιριών αλλά και μεγέθυνσης του ΑΕΠ μας.

Τώρα είναι η ώρα. Τώρα το αίτημα είναι συλλογικό και τώρα η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα και να εισέλθει στη νέα δεκαετία ως πυλώνας ανάπτυξης.