Την έναρξη της δεύτερης φάσης της κατασκευής του γηπέδου Νέας Φιλαδέλφειας σηματοδοτεί η υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας ΤΟΜΗ, θυγατρικής του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ο αρχικός προϋπολογισμός για την κατασκευή του «Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού Αγια-Σοφιά» που θα αποτελέσει την έδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ ανέρχεται στα 16,1 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ΤΟΜΗ. Βασικό αντικείμενο του έργου αποτελεί η εκτέλεση των αρχιτεκτονικών εργασιών και τελειωμάτων και του αρχιτεκτονικού εξοπλισμού στο κοίλο του γηπέδου, εργασιών που αναδεικνύουν το σύγχρονο, υψηλών προδιαγραφών, γήπεδο της ιστορικής έδρας της ομάδας.

Τη δεύτερη φάση του έργου που ανέλαβε η ΤΟΜΗ συμπληρώνει η εγκατάσταση περισσότερων από 30.000 καθισμάτων του γηπέδου, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος για τους VIP θεατές. Το έργο περιλαμβάνει επίσης τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες ύδρευσης-αποχέτευσης, την τοποθέτηση όλων των ειδών υγιεινής, τις εργασίες κλιματισμού, πυρόσβεσης και ισχυρών ρευμάτων, καθώς και τις εργασίες υποδομών που αφορούν κυρίως εγκαταστάσεις και ειδικά συστήματα ασθενών ρευμάτων, απαραίτητων για τη λειτουργία του γηπέδου.