Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Κώστας Δεληκώστας, είχε προειδοποιήσει πως η ομάδα του, παρότι δεν είχε ξένους παίκτες θα διεκδικούσε στα πλέι οφ της Α1 βόλεϊ αυτό που της αναλογούσε. Κι αυτό έγινε χθες στο ΟΑΚΑ, καθώς με μία καταπληκτική ανατροπή νίκησε τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό 3-2 (14-25, 19-25, 25-23, 25-23, 15-8) και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό.

Οι Πράσινοι, μπορεί να είχαν πολύ καλό μπλοκ (21 έναντι 12), ωστόσο τα καθοριστικά ήταν από τους παίκτες του ΠΑΟΚ (τέσσερα συνεχόμενα στο τάι-μπρεκ). Παράλληλα, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και τα 38 συνολικά λάθη των παικτών του Παναθηναϊκού (έναντι 20).

«Μετά το δεύτερο σετ, αρχίσαμε να βρίσκουμε το σχήμα της ομάδας. Κάναμε πολύ καλή δουλειά σε μπλοκ και άμυνα και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια που κατέβαλαν», είπε ο Δεληκώστας. «Ο ΠΑΟΚ έπαιξε έξυπνα από το τρίτο σετ. Δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε και αυτό μας έφερε εκνευρισμό», σχολίασε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος.

Σήμερα, πάλι στο ΟΑΚΑ, θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός, μεταξύ του Φοίνικα και του Ολυμπιακού (19.00, ΕΡΤSports), με την ομάδα της Σύρου να έχει νικήσει 3-2 στο πρώτο ματς.