Σε… σεισμογενή ζώνη παραπέμπει η Π.Ε.  Ξάνθης, καθώς το φαινόμενο του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που τη χαρακτηρίζει  δεν φαίνεται να εκτονώνεται. Ειδικότερα και σύμφωνα με τη χθεσινή έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στη χώρα μας εντοπίστηκαν 15 συνολικά κρούσματα εκ των οποίων τα 12 αφορούν τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

Υπό τα δεδομένα αυτά, οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κάνουν λόγο για «κωλυσιεργία» σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, γεγονός που οφείλεται στην απουσία μηχανήματος στο νοσοκομείο Ξάνθης ώστε να διεξάγεται εκεί ο εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό.

Ετσι, παρότι σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, καθημερινά εισάγονται νέα ύποπτα κρούσματα «τα δείγματα αποστέλλονται στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και κάνουν δύο ή και τρεις ημέρες να βγουν».

Επιπρόσθετα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ένα 24ωρο πριν από την επίσημη επανεκκίνηση του τουρισμού  εντοπίστηκαν ακόμη τρία εισαγόμενα κρούσματα (από πτήσεις).