Αρνητικός στην ικανοποίηση μισθολογικών αιτημάτων της ΓΕΝΟΠ εμφανίστηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ενώ αντίθετα ήταν θετικός στην καθιέρωση μεγαλύτερης ευελιξίας στις μετακινήσεις του προσωπικού.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργού με αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ και σύμφωνα με πληροφορίες, η Ομοσπονδία ζήτησε από τον υπουργό την άρση του πλαφόν στα μισθολόγια (υπερωρίες) αλλά και την επαναφορά της έκπτωσης 70% στα τιμολόγια ρεύματος που απολάμβανε το προσωπικό.

Πηγές αναφέρουν ότι ο Κωστής Χατζηδάκης αρνήθηκε την ικανοποίηση των σχετικών αιτημάτων, ενώ αντίθετα ήταν θετικός στο να εξεταστούν ζητήματα που αφορούν την ευελιξία για τις μετακινήσεις προσωπικού από τις λιγνιτικές και πετρελαϊκές μονάδες των νησιών που θα κλείσουν προς τον ΔΕΔΔΗΕ.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ΓΕΝΟΠ φέρεται να ζήτησε την επαναφορά των δύο εταιρειών Λιγνιτική Μελίτης και Λιγνιτική Μεγαλόπολης στον όμιλο της ΔΕΗ προκειμένου να υπάρχει ευκολία στη μεταφορά των εργαζομένων.

Ο Κωστής Χατζηδάκης με δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησης τόνισε: «Απάντησα στα αιτήματα της ΓΕΝΟΠ με την ίδια την πολιτική της κυβέρνησης και τα αποτελέσματά της στη ΔΕΗ. Και αυτή είναι θετική για τους εργαζομένους. Πέρυσι η ΔΕΗ ήταν αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας. Πήρε το πιστοποιητικό βιωσιμότητας, επανέρχεται στην κερδοφορία και η μετοχή της αυξάνεται σημαντικά. Η ΔΕΗ είναι στον σωστό δρόμο» κατέληξε ο Χατζηδάκης.