ΤΑΙΝΙΑ

Μαμά, γύρισα!

ΕΡΤ2, 22.30

Μια μέχρι πρότινος επιτυχημένη 40άρα, η οποία πρόσφατα έχασε τον πατέρα της, τη δουλειά της αλλά και την επιμέλεια του γιου της μετά το διαζύγιό της, αποφασίζει για πρακτικούς κυρίως λόγους να επιστρέψει στο πατρικό της και να ζήσει μαζί με την υπερπροστατευτική μητέρα της. Οι δυσκολίες θα είναι τεράστιες, αλλά το χιούμορ της ταινίας του Ερίκ Λαβέν μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε πιο ανάλαφρα το βαρύ θέμα της ταινίας που στηρίζεται στην «ανισόρροπη» σχέση μάνας – κόρης, τις οποίες υποδύονται με χημεία μεταξύ τους οι Ζοζιάν Μπαλασκό και Αλεξάντρα Λαμί. Παραγωγή: Γαλλία, 2016 (84′) ** ½

ΣΕΙΡΕΣ

Είσαι το ταίρι μου

Mega 20.50

Η Βίκυ αποκαλύπτει επιτέλους τα πάντα στον Γρηγόρη και για μια ακόμη φορά τον αφήνει στα κρύα του λουτρού. Ανοίγει την πόρτα και φεύγει! Και ενώ ο φίλος του υποφέρει, ο Λάζαρος ζει το δικό του δράμα. Ο Μήτσος εξαφανίζεται! Από την άλλη, για τη Στέλλα και την οικογένεια του Νίκου έχει φτάσει η στιγμή του αποχαιρετισμού. Πριν φύγει, όμως, η Στέλλα έχει να πει κάτι στον Σωτήρη…

The good fight

ΕΡΤ3 22.00

Η Μάγια ανησυχεί για τη δουλειά της. Ο Αντριεν και η Μπάρμπαρα της συνιστούν να γίνει πιο δυνατή. Η Νταϊάν αναλαμβάνει έναν χάκερ που βρίσκεται ανακατεμένος σε συνωμοσία κυβερνοτρομοκρατίας. Η Λούκα μεσολαβεί για να βοηθήσει και καταλήγει κρατούμενη της Εισαγγελίας.

ΕΚΠΟΜΠΗ

Στο σπίτι με τον Κωνσταντίνο Αργυρό

Mega 23.00

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο και εντυπωσιακό μουσικό πρόγραμμα, συνδυάζοντας το μοντέρνο με το αυθεντικό λαϊκό ρεπερτόριο σε ένα άρτια δομημένο πρόγραμμα, βασισμένο στην προσωπική του δισκογραφία και όχι μόνο. Καλεσμένοι του η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Μπάμπης Στόκας και η Ελένη Φουρέιρα.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Τα στέκια

ΕΡΤ2 20.00

«Ο μπερντές του Καραγκιόζη» είναι ο τίτλος του αποψινού επεισοδίου. O Καραγκιόζης είναι ο καθένας μας. Είναι ο άστεγος, είναι ο άνεργος, είναι ο πρόσφυγας, είναι ο πεινασμένος, αυτός που έτρωγε τις ξυλιές από τον πασά. Είναι η αιώνια εικόνα του Ελληνα. Ευγένιος Σπαθάρης – καραγκιοζοπαίκτης. Πολύ μελάνι έχει χυθεί στην προσπάθεια να διερευνηθεί η καταγωγή του Καραγκιόζη. Από τα Ελευσίνια Μυστήρια και τη σπηλιά του Πλάτωνα μέχρι τον θρύλο του Καραγκιόζη χωρατατζή, που λόγω των αστείων του δεν τελείωνε το παλάτι, μύθοι και πραγματικότητα μπλέκονται και αναπαράγονται για χρόνια.