Δεν αρέσει στον Ευάγγελο Αντώναρο το άνοιγμα του τουρισμού γιατί παίζει η κυβέρνηση τη δημόσια υγεία κορόνα-γράμματα. Επικαλείται, δε, το ισπανικό παράδειγμα – όπου «η οικονομία είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από τον τουρισμό» αλλά τα σύνορα μένουν κλειστά ως τις αρχές Ιουλίου. Ως ορίτζιναλ λαϊκιστής, βέβαια, «ξεχνάει» να αναφέρει πως η Ισπανία χτυπήθηκε πολύ περισσότερο από τον ιό. Ή ότι ο τουρισμός είναι το 15% του ΑΕΠ της, όχι το 21%. Εκτός αν είναι τόσο λαρτζ που θεωρεί τη διαφορά έξι μονάδων φιστίκια.

Φαντασιώσεις

Μια ακόμη φήμη για νέο κόμμα στα δεξιά της Δδεξιάς κυκλοφορεί. Για να είμαι δίκαιος, επανακυκλοφορεί, αφού μιλάμε για το κόμμα που φέρεται ότι φαντασιώνεται ο Κωνσταντίνος Μίχαλος – με τη βοήθεια μεγάλων μορφών του… Καραμανλιστάν σαν τους Καραχάλιο, Παπακώστα, Ντινόπουλο και πάει λέγοντας. Οπως το θέτει κι ένας παλιός νεοδημοκράτης, πάντως, ούτε ο Καραμανλής δεν φαντάζεται ότι υπάρχουν καραμανλικοί ή πως έχουν πλέον επιρροή στο εκλογικό σώμα.

Ανέκδοτα

Το περιλάλητο μαξιλάρι, σύμφωνα με την Ολγα Γεροβασίλη, ήταν «αποτέλεσμα επιλογής λόγω της επίγνωσης της τρωτότητας της οικονομίας της χώρας». Παρότι, δηλαδή, ήξεραν πως το γέμιζαν δυσαρεστώντας τους ψηφοφόρους με τα μέτρα, δεν πτοήθηκαν. Επειδή για τον ΣΥΡΙΖΑ η εθνική πολιτική είναι σημαντικότερη των μικροκομματικών συμφερόντων. Τελικά, τους αρέσουν οι αστεϊσμοί εκεί στην Κουμουνδούρου. Γιατί αυτό το τελευταίο είναι το πιο σύντομο πολιτικό ανέκδοτο.

Διακοπές

Πήγε στη Βαυαρία, σε συνέδριο του CSU, ο Σεμπάστιαν Κουρτς και κάλεσε τους Γερμανούς να κάνουν διακοπές στην Αυστρία. Ο βαυαρός πρωθυπουργός απάντησε με μια πρόσκληση στους Αυστριακούς για τουρισμό στο γερμανικό κρατίδιο. Θα παραβλέψω πόσο βοήθησαν την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη τα αυστριακά χειμερινά θέρετρα. Επειδή το κρίσιμο είναι να επισημάνει κάποιος στον καγκελάριο της Αυστρίας πως αν θες τη βοήθεια των εταίρων, πρέπει να είσαι έτοιμος να την ανταποδώσεις.