Ο Κωνσταντίνος Αργυρός μιλά στα «ΝΕΑ» για τη νέα πραγματικότητα στον χώρο της μουσικής και απαντά στις ερωτήσεις μας για τον ρόλο των social media στην προβολή των καλλιτεχνών και στο αν τελικά το Διαδίκτυο θα κυριαρχήσει έναντι των ζωντανών παραστάσεων με αφορμή την πανδημία. Την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 11 «Μένουμε σπίτι» για μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στο Mega με τα τραγούδια του Κωνσταντίνου Αργυρού. Στην παρέα του η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Ελένη Φουρέιρα και ο Μπάμπης Στόκας.

«Σαφώς με προβληματίζει η υπάρχουσα κατάσταση, βρισκόμαστε μπροστά σε μια μετέωρη πραγματικότητα, σε μια πρωτοφανή περιπέτεια αν θες, παρ’ όλα αυτά προσπαθώ να παραμένω αισιόδοξος και συγκεντρωμένος στον στόχο μου και στη δουλειά μου και να αναζητώ τρόπους που θα ξεπεράσουν την οποιαδήποτε πρόσκαιρη δυσκολία εμφανίζεται. Νομίζω ότι μόνο έτσι θα συνεχίσω να διατηρώ τη σχέση αγάπης που έχω αναπτύξει με τον κόσμο. Οσον αφορά τα social media, ανέκαθεν αποτελούσαν ένα μέσο προβολής της δουλειάς μας, ωστόσο με την πανδημία καθίσταται πλέον δύσκολη η άμεση επαφή με το κοινό, που θεωρώ ότι είναι αναπόσπαστο και απαραίτητο κομμάτι της καλλιτεχνικής μας φύσης. Επομένως και τα social media αλλά και η αμεσότητα είναι δυο συνιστώσες της δουλειάς μας που πρέπει να βρίσκονται σε μια ισορροπία.

Αναμφισβήτητα τα social media δίνουν τη δυνατότητα στον καλλιτέχνη να προβάλλει τη δουλειά του και, κακά τα ψέματα, πλέον το Διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Είναι η νέα πραγματικότητα. Αν δεν υπήρχαν αυτά, δεν θα μπορούσαμε να προωθήσουμε τη μουσική μας και την καλλιτεχνική μας δραστηριότητα. Δεν βοηθάνε από μόνα τους αν και εσύ ο ίδιος δεν έχεις δημιουργικές ανησυχίες. Σαφώς τη δεδομένη χρονική στιγμή και τα ως τώρα δεδομένα τα social media θεωρώ ότι θα διαδραματίσουν έναν πιο ενεργό ρόλο στον χώρο μας λόγω του social distance. Παρ’ όλα αυτά, επειδή είμαι ρομαντικός, πιστεύω ότι δεν πρέπει να χαθεί η άμεση επαφή μας με τον κόσμο. Είναι αυτή που μας δίνει τη δύναμη και την ενέργεια να συνεχίσουμε.

Η μουσική μέσω Διαδικτύου είναι ήδη μια υπαρκτή συνθήκη, επομένως οφείλουμε να εναρμονιζόμαστε με τους καιρούς και να συμπορευόμαστε με την εξέλιξη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να χάσουμε τον αυθορμητισμό της ζωντανής συνύπαρξης. Η νοοτροπία του Ελληνα και η κουλτούρα του είναι τέτοια που σε καμία περίπτωση δεν θα απορρίψει τα live δρώμενα. Είμαστε μεσογειακός λαός και διακρινόμαστε για τη φιλοξενία μας και τη ζεστασιά μας. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρόκειται να χαθεί ποτέ αυτό. Η έννοια της παρέας και του «μαζί» είναι αυτή που μας κράτησε διαχρονικά ενωμένους μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις. Αρα πιστεύω ότι ο Ελληνας πάντα θα αναζητεί αυτόν τον τρόπο έκφρασης».