Το έγραψαν οι Βρετανοί και φαίνεται να είναι το σχέδιο που επεξεργάζεται πιο σοβαρά από οποιοδήποτε άλλο η FIFA. Ποιο είναι αυτό; Να… μετακινήσει όλη τη σεζόν. Να την επεκτείνει επ’ αόριστον, με σκοπό να την ολοκληρώσει. Οσος χρόνος κι αν χρειαστεί. Ακόμα και αν φτάσουμε στον Αύγουστο προκειμένου να δούμε τη σημαία του φώτο φίνις σε πρωταθλήματα και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η FIFA δείχνει αποφασισμένη να πάρει την… καυτή πατάτα πάνω της, να μην την αφήσει στην UEFA και να αποφασίσει εκείνη για το πώς μπορούν να ολοκληρωθούν τα πάντα. Και για το πώς δεν θα κινδυνεύσει να διαγραφεί η φετινή σεζόν και να… τιναχθεί στον αέρα η επόμενη. Με ένα σχέδιο που λέει πως η σεζόν 2020-21 μπορεί να ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου και να ολοκληρωθει στην ώρα της.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Οι διακοπές των Χριστουγέννων θα είναι μικρότερες παντού, ίσως ένα μοντέλο σαν αυτό της Αγγλίας να εφαρμοστεί σε όλο τον πλανήτη για μια χρονιά. Το Champions League και το Europa League δεν θα σταματήσουν για ένα δίμηνο τον χειμώνα, αλλά για λιγότερο διάστημα. Και οι εμβόλιμες αγωνιστικές θα είναι περισσότερες σε όλα τα πρωταθλήματα ώστε να προλάβουν όλοι τις ημερομηνίες και να διεξαχθούν κανονικά το καλοκαίρι του 2021 το EURO, το Κόπα Αμέρικα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η FIFA λειτουργεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλάζει το ποδόσφαιρο, προκειμένου να το σώσει. Αυτός είναι ο στόχος της. Να σώσει το προϊόν, να μην τιναχτεί στον αέρα. Να υπάρχει στη μετά κορωνοϊού εποχή, όπως υπήρχε και πριν. Μια μεγάλη βιομηχανία που βοηθάει πολύ κόσμο, που χαρίζει εκατομμύρια θέσεις εργασίας και πάνω απ’ όλα που είναι για τον κόσμο μία διαφυγή από τα προβλήματά του.