Η πρώτη γενιά κέντρισε το ενδιαφέρον με τη χαριτωμένη εμφάνισή του. Κατάφερε να κλέψει εκατομμύρια αγοραστές και σήμερα η σκυτάλη παραδίδεται στη δεύτερη γενιά, που δείχνει ότι οι γραμμές του, το τεχνολογικό του υπόβαθρο, οι χώροι του κ.ά. σημεία έχουν ωριμάσει, ακολουθώντας τις επιταγές της δημοφιλούς κατηγορίας με το παραπάνω.

Ποια είναι λοιπόν τα στοιχεία στο νέο Nissan Juke που ήδη κυκλοφορεί στην Ελλάδα; Tο μικρό crossover έχει μήκος 4,2 μέτρα, ύψος 1,59 μέτρα και πλάτος 1,8 μέτρα. Προσφέρει πολύ περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες ενώ ο χώρος αποσκευών των 422 λίτρων είναι μεγαλύτερος κατά 20% από το προηγούμενο. Ξεχωρίζει η πανταχού παρούσα συνδεσιμότητα, αλλά και το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης ProPILOT. Προσφέρει όλα τα συστήματα τεχνολογίας, ψυχαγωγίας και οδηγικής υποστήριξης που προσφέρει το NissanConnect. Το ProPILOT, μέρος της ημιαυτόνομης οδήγησης, μπορεί να επιταχύνει και να επιβραδύνει το όχημα, χωρίς τους χειρισμούς του οδηγού – κοινώς όλα πραγματοποιούνται αυτόματα -, διατηρώντας τη σωστή απόσταση και ταχύτητα, πάντα εντός της λωρίδας κυκλοφορίας.

Η γκάμα των μοτέρ ποντάρει στον επιτυχημένο τρικύλινδρο κινητήρα 1.000άρη βενζίνης DIG-T, με ισχύ 117 ίππους, και συνδυάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή εναλλακτικά με ένα σπορ κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) 7 ταχυτήτων με paddles. Σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία, οι τιμές του ξεκινούν από τα 17.900€ για την αρχική έκδοση Energy με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων και από τα 20.900€ με το αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων DCT (διπλού συμπλέκτη) στην έκδοση Acenta.