Ο κόουτς Πιτίνο είναι ένας αληθινά σπουδαίος προπονητής, ένας Hall of Famer που τον έπεισε η διοίκηση του Παναθηναϊκού δύο φορές να δεχτεί τις προτάσεις της και να χτίσει μια ομάδα που θα φτάσει έως το φάιναλ φορ. Είναι τιμή για την Ελλάδα να έχει στα μέρη της ένα όνομα τόσο βαρύ όσο εκείνος, όμως μπασκετικά η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Και δεν ξεχνάει ούτε το παρελθόν της, ούτε δηλώσεις που έχουν γίνει σε αυτό.

Ο Ρικ Πιτίνο ήταν εκείνος που αποθέωνε το ρόστερ που έχει να διαχειριστεί. Τον Φριντέτ, τον Τζόνσον, τον τρόπο που μπορεί η ομάδα να παίξει άμυνα, να πάει στο ριμπάουντ. Ο ίδιος άνθρωπος ήταν εκείνος που το βράδυ της Δευτέρας, μετά το τέλος του αγώνα με τη Ρεάλ, σχεδόν είπε σε όλους ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία τύχη για να βρεθεί στο φάιναλ φορ.

«Δεν είμαστε μια εξαιρετική ομάδα στο κομμάτι της άμυνας ή στα ριμπάουντ. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, είμαστε χαρούμενοι που παλεύουμε για την πρόκριση στα play-offs. Η ομάδα μου δεν είναι τόσο καλή όσο πέρσι στα ριμπάουντ και στην άμυνα. Δεν είμαστε τόσο σκληροί, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για τις τέσσερις νίκες και τα play-offs».

Για όσους δεν κατάλαβαν, ο Παναθηναϊκός πιθανότατα θα πάει σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ του το ερχόμενο καλοκαίρι, αν ο αμερικανός προπονητής παραμείνει στον πάγκο του. Και εκεί θα φανεί αν πράγματι ο Πιτίνο είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να χτίσει τον Παναθηναϊκό που θέλει ο Γιαννακόπουλος, εκείνον που θα επιστρέψει στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Διότι θα είναι η πρώτη φορά που θα είναι στον πάγκο της από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Η πρώτη φορά που εκείνος θα κάνει στο 100% τον προγραμματισμό. Και η τελευταία που θα έχει άλλοθι.