Εξι ακριβώς. Οι μοναδικές αήττητες ομάδες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που πλέον οδεύουν προς την τελική ευθεία τους. Εξι, και ανάμεσά τους ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι του Πέδρο Μαρτίνς που μετά το «διπλό» στην Τούμπα ανέβασαν την επίδοσή τους σε 19 νίκες και 6 ισοπαλίες στο φετινό οδοιπορικό τους. Ποια είναι τα άλλα μέλη αυτής της ιδιαίτερης «παρέας»: Πρώτη και καλύτερη η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ που παρασύρει τα πάντα στο διάβα της: Μετρά 26 νίκες και 1 ισοπαλία σε 27 αγωνιστικές Super League συντρίβοντας όλα τα ιστορικά ρεκόρ ως εδώ. Και οι υπόλοιπες; Η Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία με 15 νίκες και 7 ισοπαλίες σε 22 αγώνες. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Βλάνταν Ιβιτς στο Ισραήλ με 18 νίκες και 7 ισοπαλίες σε 25 ματς.  

Η Σαχτάρ στην Ουκρανία με 17 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 19 παιχνίδια. Και η Γιουρόπα, ομάδα του Γιβραλτάρ (!), που έχει ως εδώ 15 νίκες και 1 ισοπαλία στο πρωτάθλημα του Γιβραλτάρ. Φυσικά όλες προπορεύονται στις βαθμολογίες των πρωταθλημάτων τους. Το αναφέρουμε όμως γιατί στο παρελθόν έχει συμβεί να τερματίσει μια ομάδα αήττητη σε ολόκληρη τη σεζόν και τελικά να μην κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο Ερυθρός Αστέρας την περίοδο 2007-08. Είχε 21 νίκες και 13 ισοπαλίες, αλλά έχασε το πρωτάθλημα από την Παρτιζάν. Ο Ολυμπιακός την Κυριακή υποδέχεται τον Παναιτωλικό. Επιβάλλεται λοιπόν μια νίκη, όχι μόνο για το αήττητο σε ολόκληρη την κανονική διάρκεια αλλά και για τη διατήρηση του +5 εν όψει των πλέι οφ. Εκεί η αποστολή γίνεται πιο δύσκολη. Δέκα αγωνιστικές, κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Αρη και – ίσως – τον ΟΦΗ. Αν όντως είναι αυτή η «σύνθεση»; Οι Πειραιώτες έχοντας κλείσει τον πρώτο κύκλο των αναμετρήσεων μαζί τους έφτασαν στους 24 βαθμούς στα δέκα ματς της κανονικής διάρκειας. Νίκησαν δύο φορές τον ΟΦΗ και τον Αρη. Και είχαν από μία νίκη και μία ισοπαλία με τους άλλους τρεις. Αντίστοιχη συγκομιδή; Προφανώς και θα είναι οιωνός τίτλου.