ΕΒΕΑ. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, με σκοπό την ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας σχετικά με τις επιδράσεις της νέας φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει τηνΤετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 16.00 στην αίθουσα «Ερμής» του ΕΒΕΑ με θέμα «Το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό τοπίο». Χαιρετισμό στην εκδήλωση μεταξύ άλλων θα απευθύνουν οι:

Γιάννης Βρούτσης, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών.

Απόστολος Βεσυρόπουλος, υφυπουργός Οικονομικών.

Γιώργος Πιτσιλής, διοικητής της ΑΑΔΕ.

Βασίλης Καμπάνης, πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Επιπλέον, στην εκδήλωση ειδικοί θα εξηγήσουν πώς θα φορολογηθούν όλες οι κατηγορίες εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων για το 2019 και από 1ης Ιανουαρίου του 2020. Θα συζητηθούν οι επιδράσεις του νέου Φορολογικού και Ασφαλιστικού στους μισθωτούς, στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις. Θα αναλυθούν οι νέες ασφαλιστικές εισφορές κατά κατηγορία και ιδιότητα.

Στα θέματα θα συζητηθούν ακόμα η υποχρέωση ασφάλισης μελών ΔΣ ΑΕ, διαχειριστών ΟΕ, ΕΕ και ΕΠΕ, ποσοστά ασφάλισης, απασχόληση συνταξιούχων και άλλα ενδιαφέροντα.

Φόρουμ Δελφών. Με μία ακόμα σημαντική παρουσία σφραγίζεται το 5o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, καθώς ο Μάριο Σεντένο, ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, επιβεβαίωσε πριν από λίγο τη συμμετοχή του στο Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 5 έως την Κυριακή 8 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών και στο ξενοδοχείο Αμαλία.

Ο Σεντένο είναι πορτογάλος οικονομολόγος, ακαδημαϊκός και νυν υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας. H θητεία του έχει χαρακτηριστεί από τη ματαίωση ορισμένων πολιτικών λιτότητας, την αύξηση μισθών και συντάξεων μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου, με σεβασμό πάντα στο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας που προβλέπει ελλείμματα κάτω του 3% του ΑΕΠ.

Χάρη στην πολιτική που ακολούθησε, έδωσε μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις στη χώρα του και υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής. Στη συνέχεια κέρδισε τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup, ενός από τους κορυφαίους οικονομικούς θεσμούς της ευρωζώνης.

Ο Σεντένο θα μιλήσει στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020.

Συνέδριο. Τεχνολογικές εξελίξεις, επιχειρηματικά μοντέλα, καλές πρακτικές και καινοτόμες ιδέες θα παρουσιαστούν στοSmart Cities Conference 2020 την Τετάρτη 11 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, μερικοί από τουςομιλητέςτους οποίους θα παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες είναι ο Zohar Sharon, Chief Knowledge Officer του Δήμου Τελ Αβίβ, o Frans-Anton Vermast, International Smart City Ambassador του Aμστερνταμ Smart City, ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, υπουργός Εσωτερικών, εκπρόσωπος του προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, και ο Γιώργος Πατούλης,περιφερειάρχης Αττικής.