Η εισαγωγή του VAR στους νοκάουτ αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ που ξεκινούν απόψε είναι το σημαντικότερο στοιχείο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην οποία ωστόσο συνεχίζουν πρωτοκλασάτα ονόματα.

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί της Τσέλσι στο Λονδίνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει στο Βέλγιο την Μπριζ, η οποία απέσπασε ισοπαλία από τη Ρεάλ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και προηγείται με εννέα βαθμούς διαφορά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Η Γιουνάιτεντ δεν είναι αδιάφορη για τη διοργάνωση γιατί μπορεί να διεκδικήσει έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου αν κατακτήσει το τρόπαιο στο Γκντανσκ.

Ο Αγιαξ που ουσιαστικά αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ μετά από ένα διαιτητικό έγκλημα στο παιχνίδι με την Τσέλσι (το παραδέχτηκε εμμέσως και η UEFA) παίζει με τη Χετάφε στην Ισπανία. Πρόκειται για την έκπληξη της φετινής σεζόν στην Πριμέρα Ντιβισιόν στην οποία κατέχει προς το παρόν την τρίτη θέση.

«Είναι πολεμιστές. Παλεύω για κάθε μπαλιά και τα δίνουν όλα στο παιχνίδι. Είναι πολύ δυνατοί και ξεπερνούν τα όριά τους όταν χρειάζεται», ήταν η ανάλυση του μέσου του Αγιαξ Ντούσαν Τάντιτς για την αποψινή αντίπαλο της ομάδας του, στην εφημερίδα Algemeen Dagblad.

Η Ζάλτσμπουργκ χωρίς τους Χάαλαντ και Μιναμίνο που συνεχίζουν σε Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ, πηγαίνει στη Φρανκφούρτη για να αντιμετωπίσει την Αϊντραχτ την οποία προπονεί ένας πρώην κόουτς της, ο Αντι Χέτερ.

Η Σέλτικ θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του 2020 στην Κοπεγχάγη με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα.

Το πλήρες πρόγραμμα: Κλουζ – Σεβίλλη, Μπριζ – Μάντσεστερ Γ., Αϊντραχτ – Ζάλτσμπουργκ, Κοπεγχάγη – Σέλτικ, Χετάφε – Αγιαξ, Λουντογκόρετς – Ιντερ, Σαχτάρ – Μπενφίκα, Σπόρτινγκ – Μπασακσεχίρ, ΑΠΟΕΛ – Βασιλεία, Αλκμααρ – Λιντζ, Λεβερκούζεν – Πόρτο, Ρέιντζερς – Μπράγκα, Ρόμα – Γάνδη, Βόλφσμπουργκ – Μάλμε, Γουλβς – Εσπανιόλ.