Σήμερον εις τον ναόν του νεκροταφείου της Παλαιάς Κοκκινιάς εσημειώθη σοβαρά σκηνή κατά την διάρκειαν της λειτουργίας και προ της εισόδου των τιμίων δώρων μεταξύ του Ιερουργούντος αρχιμανδρίτου και του ιεροψάλτου.

Ο αρχιμανδρίτης παρετήρησε με νευρικότητα τον ιεροψάλτην διότι έψαλλε πολύ αργά, ο δε ιεροψάλτης εγκαταλείψας την θέσιν του εισήλθεν εις το ιερόν και ηπείλησε τον ιερουργούντα. Κατόπιν τούτου ο αρχιμανδρίτης απέβαλε τα ιερά του άμφια και εξήλθεν εις το προαύλιον καλέσας τον ιεροψάλτην διά να εξηγηθούν. Η λειτουργία διεκόπη και το εκκλησίασμα έσπευσε να τους διαχωρίση. Ωδηγήθηκαν αμφότεροι εις το τμήμα Κοκκινιάς υπό αστυφυλάκων και αλληλοεμυνήθησαν.

ΤΙΤΛΟΣ

«Γραφείον Ασφαλείας»

Κατόπιν των αλεπαλλήλων αεροπορικών δυστυχημάτων η γερμανική αεροπορία ενίσχυσε τελευταίως το μεγάλον αεροδρόμιον του Βερολίνου με «Γραφείον Ασφαλείας». Τούτο, εφωδιασμένον με όλα τα τελειότερα μηχανικά μέσα, παρέχει τας απαραιτήτους πληροφορίας περί των καιρικών μεταβολών εις τα ταχυδρομικά και περιηγητικά αεροπλάνα προ της απογειώσεως. Επίσης τα παρακολουθεί και κατά την πτήσιν των ούτως ώστε να προλαμβάνη τα δυστυχήματα διά των καταλλήλων οδηγιών ή και εις περίπτωσιν αναγκαστικής προσγειώσεως ενός αεροπλάνου να γνωρίζη ακριβώς την θέσιν και στέλλη εις βοήθειαν άλλα αεροπλάνα.