«Γιατί ο Πρόεδρος της Βουλής ονομάζει τους βουλευτές «βουλευταί». Εψήφισαν λέει τόσοι βουλευταί. Θα τον ακούν και τα παιδιά που πάνε σχολείο και θα νομίζουν ότι τους τα μαθαίνουν λάθος». Το ποστ ανήκει στη Μαρία Ρεπούση, που θέλοντας – εικάζω – να δώσει διαπιστευτήρια συριζοσύνης κάνει αντιπολίτευση και στη χρήση της γλώσσας. Κατανοητό, αλλά για να πείσει τους συντρόφους θα έπρεπε να χρησιμοποιεί την πασοκική μαλλιαρή. Τύπου λέμε τον Ιανουάριο Γενάρη, τον Φεβρουάριο Φλεβάρη.

Δικαστές

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που κόπτεται για την πληρότητα των ρεπορτάζ, θύμισε πως δικαστικός που ανέλαβε πολιτειακό αξίωμα ήταν κι ο Κόλλιας, εισαγγελέας Αρείου Πάγου, που έγινε πρωθυπουργός της χούντας. «Προσωπικά», συνέχισε, «τιμώ δικαστές όπως ο Τερτσέτης κι ο Πολυζωίδης, που αρνήθηκαν να εκτελέσουν τις εντολές της Αντιβασιλείας για θανατική καταδίκη του Κολοκοτρώνη, διώχθηκαν, φυλακίσθηκαν, βασανίστηκαν αλλά δεν υπέκυψαν». Εχει υποστεί κι η Ζωή βία. Στα κάγκελα της ΕΡΤ με τη Ραχήλ.

Επιτροπή

Τρία άτομα επωμίστηκαν τον απολογισμό της κυβερνώσας Αριστεράς. Οι Γιάννης Δραγασάκης, Αριστείδης Μπαλτάς και Θοδωρής Δρίτσας. Είναι τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής που θα θέσει το πλαίσιο της εσωκομματικής συζήτησης για το τι πήγε στραβά από το προηγούμενο συνέδριο μέχρι αυτό που αναμένεται να διεξαχθεί. Εξυπνο, ο πιο ασφαλής τρόπος να μην κάνεις τίποτα για ένα θέμα στην Ελλάδα είναι να φτιάξεις μια επιτροπή γι’ αυτό.  

Σεβασμός

Αντζυ Σαμίου εναντίον Ευκλείδη Τσακαλώτου. «Με κάθε σεβασμό, οι 53+ να μην ξεχνούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Αλέξης Τσίπρας! Κι εμείς για αυτόν είμαστε εκεί και για όσα πρεσβεύει!», έγραψε στο Facebook η πρώην αοιδός. Μεταξύ μας, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα το σχόλιο, αλλά μην το πείτε σε όσους συστήνονται ως θεματοφύλακες της αριστερής κομματικής παράδοσης. Γιατί ήδη προβλέπεται συνέδριο σε στυλ «μία σου και μία μου, θα το μετανιώσεις».