Η νεοεκλεγείσα ΠτΔ θα αναλάβει τα καθήκοντά της στις 13 Μαρτίου, οπότε και θα ορκιστεί. Οταν δηλαδή θα λήξει και τυπικά η θητεία του νυν Προκόπη Παυλόπουλου. Θα αφήσω στην άκρη το γεγονός πως εκείνος επιλέγει για ένα δίμηνο περίπου να παραμείνει στο Προεδρικό Μέγαρο ως κουτσή πάπια. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αναρωτιέμαι ωστόσο, αν ο μη γένοιτο, έρθουμε αντιμέτωποι με καμιά κρίση, τι θα κάνει. Θα μιλάει για τους αρχαίους ημών προγόνους, θα μου πείτε.

Ηγεμονίδες

Αναρωτιέστε γιατί δεν εμφανίστηκε ο Κώστας Ζουράρις να ψηφίσει; Το είχε εξηγήσει προ ημερών με ανακοίνωση στην οποία παρουσίαζε τις δυο «ηγεμονίδες του ελληνικού πολιτισμού» που θα προτιμούσε για το αξίωμα. Αγγελική Κοτταρίδη επειδή «θεωρείται διεθνώς ως η λαμπροτέρα ερευνήτρια της μεγαλαλεξανδρινής και ελληνιστικής περιόδου» ή Βούλα Πατουλίδου, «για την οποία δεν γκρεμίσαμε τα τείχη, τότε, όρθωσε την ιδρυτική «Ολύμπου μαρμαρόεσσαν αίγλαν» για τον κτητορικό λαό μας». Αν είχε προτείνει τη Βάνα Μπάρμπα, να το συζητούσαμε.

Τράφικο

Πηγές, λέει, της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησαν σε όσους είχαν απορίες για την αδικαιολόγητη απουσία του πως ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μπλέχθηκε στο τράφικο και δεν κατόρθωσε να φτάσει στην ώρα του στη Βουλή προκειμένου να ψηφίσει. Μετά ο ίδιος είπε ότι το αυτοκίνητό του χάλασε στη Συγγρού κι έτρεχε με τα πόδια. Συγγνώμη που θα το επισημάνω, αλλά αμφότερα είναι τόσο κοινότοπα όσο το «αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις».

Σύγκριση

«Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι μια εξαιρετική περίπτωση, με όλα όσα εκπροσωπεί, ο ΣΥΡΙΖΑ την ψηφίζει με το χέρι στην καρδιά, εκπροσωπεί τη δημοκρατία, τη διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων, πολλά από εκείνα για τα οποία έχει παλέψει και ο ΣΥΡΙΖΑ». Τάδε έφη Δημήτρης Τζανακόπουλος. Θα αντιπαρέλθω τη σύγκριση, κατανοώ άλλωστε ότι, όπως όλοι, και οι συριζαίοι θέλουν να είναι με τον νικητή. Ανθρώπινο.