Σε λίφτινγκ στο ηλεκτρονικό εισιτήριο προχωρεί ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ). Ηδη προωθεί την προμήθεια 100 νέων Αυτόματων Μηχανημάτων Εκδοσης Καρτών (ΑΜΕΚ) που θα δίνουν ρέστα και σε χαρτονομίσματα (σήμερα δίνουν ρέστα μόνο σε κέρματα) και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς του μετρό και του τραμ. Παράλληλα, αναμένεται η προμήθεια επιπλέον 12 Τερματικών Εκδοσης Καρτών (ΤΕΚ), με σκοπό την αύξηση των σημείων έκδοσης προσωποποιημένων καρτών και συγκεκριμένα μέσω νέων εκδοτηρίων της ΟΣΥ που θα λειτουργήσουν σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Επίσης, σύντομα θα παρέχεται η δυνατότητα φόρτισης και των ανώνυμων καρτών (σήμερα ισχύει μόνο για τις προσωποποιημένες) από την ιστοσελίδα athenacard.gr, καθώς και μέσω κινητών τηλεφώνων με τεχνολογία NFC.

Ακόμα, στους δικαιούχους μειωμένου ή δωρεάν κομίστρου μετακίνησης (ΑμεΑ, φοιτητές, πολύτεκνους κ.λπ.) παρέχεται πλέον η δυνατότητα να επεκτείνουν την ημερομηνίας λήξης των δικαιωμάτων τους και μέσω των ΑΜΕΚ (σήμερα αυτό γίνεται μόνο στα σημεία που διαθέτουν ΤΕΚ) ή εξ αποστάσεως μέσω της ιστοσελίδας athenacard.gr.