Φλαςμπακ στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το Παλέρμο ήταν το σκηνικό της δολοφονικής μανίας του Σαλβατόρε «Τότο» Ριίνα, περισσότερο γνωστού ως «Το Κτήνος». Την εποχή εκείνη, αυτός ο γιος αγρότη με τους άξεστους τρόπους σπρώχνει τους εκπροσώπους της κωμόπολης του Κορλεόνε, της οποίας έχει γίνει ο «capo», προς την κορυφή της Κόζα Νόστρα. Προκειμένου να επιβληθεί ως αρχιαφεντικό, εξοντώνει όποιον τολμά να αμφισβητήσει την άνοδό του – αντίπαλους μαφιόζους, δημοσιογράφους, πολιτικούς, δικαστές…

Την περίοδο 1981-1982 ο απολογισμός πλησιάζει στους 1.000 νεκρούς, ανάμεσά τους και 300 «lupara bianco», δολοφονίες χωρίς πτώματα, που συνήθως διαλύονται μέσα σε οξύ.

Στριμωγμένοι από τους Κορλεόνε, οι επιζώντες των φατριών του Παλέρμο δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να εγκαταλείψουν το νησί. Δεν είναι βέβαια άγνωστος τόπος για τους σισιλιάνους μαφιόζους η Αμερική. Μπονάνο, Λουτσέζε, Τζενοβέζε, Κολόμπο και Γκαμπίνο συγκροτούν ήδη από δεκαετίες τις «πέντε φαμίλιες» της νεοϋορκέζικης μαφίας. Μια εσωτερική συμφωνία όμως αποκλείει τα ναρκωτικά από τα προνόμιά τους. Οπως είναι φυσικό λοιπόν, οι «πέντε φαμίλιες» στρέφονται προς τους νεοαφιχθέντες συγγενείς τους από την Ιταλία, και ιδιαίτερα τους Ιντζερίλο, μακρινά εξαδέλφια των Γκαμπίνο, για τη διαχείριση των εισαγωγών ηρωίνης όταν αυτή ξεχύνεται στη Νέα Υόρκη.

Τα χρόνια περνάνε, ο Τότο Ρίινα συλλαμβάνεται το 1993, καταδικάζεται σε είκοσι φορές ισόβια και οι συνεργοί του αποφασίζουν τελικά να τείνουν χείρα στους «Αμερικανούς» – γιατί οι πόροι τους μειώνονται, οι κατασχέσεις πολλαπλασιάζονται και οι φυλακές γεμίζουν. Σιγά σιγά, οι χθεσινοί παρίες αποκτούν πράσινο φως ώστε να επαναλάβουν τις δραστηριότητές τους στη Σικελία. Μια πρώτη επιχείρηση ονόματι «Old Bridge» το 2009, με 16 καταδίκες στη Σικελία και 70 στη Νέα Υόρκη, καταφέρει μεν πλήγμα, δεν κατορθώνει όμως να συνθλίψει τις φιλοδοξίες τους. Το σπίτι του νέου αρχιμαφιόζου Τομάσο «Μασίνο» Ιντζερίλο, στο Πάσο ντι Ριγκάνο του Παλέρμο, γίνεται ένα γραφείο παραπόνων, εφάμιλλο εκείνο του Μπράντο στον «Νονό» του Κόπολα.

Προστασία, τοκογλυφία, εμπόριο ναρκωτικών, διείσδυση στον χώρο των δημόσιων συμβάσεων, η «Μαφία των Δύο Κόσμων» οργιάζει. Και κανείς δεν είναι τόσο αισιόδοξος ώστε να πιστεύει πως η επιχείρηση «New Connection» σήμανε το τέλος της. Οι ερευνητές εξακολουθούν να αναζητούν τον διαβόητο «θησαυρό» των Ιντζερίλο. Στο μεταξύ, Παλέρμο και Νέα Υόρκη πρόκειται να αποκτήσουν την επόμενη άνοιξη απευθείας αεροπορική σύνδεση.