Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα αποφανθεί αν συντρέχει λόγος τιμωρίας της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ που απειλούνται ακόμη και με υποβιβασμό, εφόσον αποδειχτεί η πολυϊδιοκτησία.

Το σίγουρο πάντως είναι πως έχει υποβιβαστεί προ πολλού στο ελληνικό ποδόσφαιρο η αξιοπιστία. Οποια κι αν είναι η κατάληξη της πολύκροτης υπόθεσης, στα μάτια της κοινής γνώμης η μπάλα κυλάει στον βούρκο. Το προϊόν απαξιώνεται ολοένα και περισσότερο, η παρασκηνιολαγνεία θριαμβεύει, το σκοτάδι απλώνεται και τα μυαλά δηλητηριάζονται.

Οτιδήποτε κι αν γίνει στη συνέχεια με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, η εικόνα τους έχει τσαλακωθεί. Στην Ελλάδα, άλλωστε, δεν έχουμε καλή σχέση με το τεκμήριο της αθωότητας. Πόσω μάλλον όταν η κοινή γνώμη ακούει για ονόματα, διευθύνσεις και αριθμούς. Δεν είναι εύκολο να αποτινάξεις το στίγμα, ειδικότερα σε έναν χώρο που μόνο αγγελικά πλασμένος δεν θεωρείται. Σε έναν χώρο που έχουν αλλάξει κανονισμοί εν μία νυκτί για να σωθούν ομάδες.

Εκανε εντύπωση πως πρόσωπα που θα έπρεπε να δώσουν το «παρών» και να απαντήσουν σε καυτά ερωτήματα δεν εμφανίστηκαν. Ακόμη περισσότερο, οι ατάκες πως ο ΠΑΟΚ δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη άφησαν άφωνους αρκετούς. Υπήρχαν όμως και άλλα που δεν εξηγούναι. Οπως το απίστευτο πως η Ξάνθη ξέχασε να ενημερώσει την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εντός προθεσμίας ότι άλλαξε η μετοχική της σύνθεση.

Παρουσιάστηκαν, όμως, στην εκδίκαση της υπόθεσης και πολλά ράμματα για τη γούνα του ΠΑΟΚ. Το ζήτημα είναι να τρέξουν οι διαδικασίες, να προσκομιστούν τα υπομνήματα και να βγει η ετυμηγορία. Για ορισμένους τα πράγματα είναι απλά, καθόσον τα στοιχεία είναι ατράνταχτα.

Το σίγουρο είναι πως ο  ΠΑΟΚ βρέθηκε στριμωγμένος στη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Οπως άλλωστε και η Ξάνθη. Δεν ήταν κάτι που προκάλεσε έκπληξη. Το περίμεναν όλοι. Αλλά ακόμη περιμένουν τις απαντήσεις.