ΕΘΝΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΣΠΑ. Αύριο Παρασκευή 17 Ιανουαρίου πραγματοποιείται το Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του διαλόγου όλων των παραγωγικών δυνάμεων, των κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και των αρμόδιων Αρχών για τη χάραξη πολιτικής. Στόχο έχει τη διαμόρφωση των στρατηγικών επιλογών σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο για όλα τα κρίσιμα αναπτυξιακά και κοινωνικοοικονομικά ζητήματα της νέας προγραμματικής περιόδου. Η συζήτηση αυτή εξελίσσεται παράλληλα και σε άμεση σχέση με την αντίστοιχη συζήτηση που διεξάγεται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τις ευρωπαϊκές πολιτικές και την αποτύπωση αυτών στις διατάξεις των νέων κανονισμών και για τη διαμόρφωση του νέου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, δηλαδή του προϋπολογισμού της Ενωσης για την περίοδο 2021-2027.

ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ. Αύριο Παρασκευή 17 Ιανουαρίου συνέρχεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για πρώτη φορά η Διυπουργική Επιτροπή, η οποία συνεστήθη πρόσφατα για τη Δίκαιη Μετάβαση στις λιγνιτικές περιοχές. Στη διάρκειά της αναμένεται να τεθεί το πλαίσιο λειτουργίας της.

Σύντομα, θα οριστεί συντονιστής υψηλού επιπέδου, ο οποίος, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα συμβάλει τόσο στην εκπόνηση του Σχεδίου Μετάβασης, όσο και στην επίβλεψη της εφαρμογής του.

Στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής της Παρασκευής θα συμμετάσχει και η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Ελίζα Φερέιρα, η οποία θα παρουσιάσει τις αποφάσεις του Κολεγίου των Επιτρόπων για το θέμα.

ΗΜΕΡΙΔΑ. Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Εταιρική Διακυβέρνηση: Οι νεότερες εξελίξεις – Προβλέψεις για την ελληνική & την παγκόσμια οικονομία», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel, αίθουσα ΜΥΚΗΝΕΣ, στο πλαίσιο του Money Show.

Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει ο πρέοδρος του ΣΕΔ Μπάμπης Εγγλέζος, ο οποίος θα εξαγγείλει το «Πρόγραμμα Παρακολούθησης των Γενικών Συνελεύσεων των Εισηγμένων Εταιρειών 2020».

Ακολουθεί στις 18.30 η ομιλία της προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλικής Λαζαράκου, με θέμα: «Εταιρική Διακυβέρνηση: Νεότερες εξελίξεις και ο υπό ψήφιση νέος νόμος». Επεται πάνελ συζήτησης για το θέμα της ομιλίας της Λαζαράκου. Συμμετέχουν οι: Βασιλική Λαζαράκου, Ανδρέας Κουτούπης, γεν. γραμματέας ΣΕΔ, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Γιάννης Σαρρής, μέλος ΔΣ ΣΕΔ, οικονομολόγος, Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης, μέλος ΔΣ ΣΕΔ, σύμβουλος Αριστείας Εργων & Οργανισμών. Συντονίστρια: Μαρία Ψυλλάκη, καθηγήτρια & γεν. διευθύντρια εργαστηρίου ΕΟΧΡΑ του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στις 20.00-20.15 μιλά ο τέως πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ και υποψήφιος βουλευτής Αλέξανδρος Μωραϊτάκης με θέμα: «Προβλέψεις για την ελληνική & την παγκόσμια οικονομία».

Ακολουθεί πάνελ συζήτησης για το θέμα της ομιλίας του Μωραϊτάκη. Συμμετέχουν: Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, Βαγγέλης Νταγκουνάκης, αντιπρόεδρος ΣΕΔ, επιχειρηματίας – επενδυτής, Νίκος Οικονομόπουλος, αντιπρόεδρος ΣΕΔ, επιχειρηματίας – επενδυτής. Συντονιστής: Γιώργος Μάρκοβιτς, αναλυτής, πρόεδρος Ελεγκτικής Επιτροπής ΣΕΔ.